Bitcoin schiet door 9.200 dollargrens, EOS verstoot Litecoin van plek 5

Bitcoin is afgelopen nacht door de 9.200 dollargrens geschoten. Daarmee heeft de munt haar hoogste punt sinds 40 dagen bereikt. De huidige koers ligt op 9.216 dollar, omgerekend ruim 7.500 euro.

Bitcoin

Rond half drie vannacht schoot de bitcoinkoers ruim 200 dollar omhoog van 8.930 dollar naar circa 9.130 dollar, blijkt uit cijfers van marktvorsers Coinmarketcap en Coindesk. Het dieptepunt was 30 maart toen de bitcoin 6.593 dollar waard was.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We schreven eerder deze week dat de gehele markt flink aantrekt, . Dat kwam mede door bitcoin cash, .

Bitcoin schiet door 9.200 dollargrens, EOS verstoot Litecoin van plek 5

Inmiddels is de totale marktkapitalisatie boven de 400 miljard dollar uitgekomen op 420 miljard dollar, blijkt uit cijfers van marktvorser Coinmarketcap.

Altcoins

Opvallend is dat zowel de bitcoin als de altcoins flink doorstegen, een teken dat het sentiment op de markt zeer positief is. Normaliter worden winsten uit de altcoins ingeruild voor bitcoin, waardoor de bitcoin stijgt en de altcoins in waarde afnemen. Nu stijgen beiden door.
EOS deed goede zaken met een plus van 16 procent waarmee het litecoin van plek 5 verstoot. De marketcap van EOS ligt met elf miljard dollar ruim twee miljard dollar hoger dan de marketcap van Litecoin.

Uitschieters bij de altcoins binnen de top 25 zijn de afgelopen 24 uur:

Vooruitzichten

Het is onduidelijk hoe de koers van de bitcoin en de gehele markt zich gaat ontwikkelen. Durfkapitalist Tim Draper, een fervent voorstander van de blockchaintechnologie en cryptovaluta, denkt zelfs bitcoin binnen vier jaar meer dan 250.000 dollar waard is.

Bronnen: Coindesk / Coinmarketcap

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.