Beleggers zetten winsten altcoins om in bitcoin; analisten verwachten consolidatie bitcoin

Het afgelopen etmaal hebben beleggers in cryptovaluta hun winsten omgezet in bitcoin. Hierdoor noteerde bitcoin een plusje van 2,4 procent de afgelopen 24 uur. De koers is op dit moment 9.458 dollar.

Altcoins in het rood

Het is een hardnekkige trend op de cryptovalutamarkt. Zodra altcoins een aantal dagen flink stijgen, romen beleggers hun winst af en zetten deze om in bitcoin of fiat. Ethereum profiteerde hier deze keer niet van. Kijkende naar de 24-uurskoersen staan de meeste altcoins in het rood.
Bitcoin cash, waarvan de koers de afgelopen week met tientallen procenten toenam, noteerde een min van ruim tien procent het afgelopen etmaal. Ethereum en ripple noteerden respectievelijk een min van 1,7% en 3,8%. EOS is een positieve uitschieter met een plus van 10,6%. Inmiddels krabbelen de koersen van de meeste altcoins weer op uitgaande van de 1-uurskoersen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers

Bitcoin staat op een kruispunt van mogelijkheden. De psychologische grens van 10.000 dollar komt steeds dichterbij. Dat is een teken dat bitcoin voorlopig de regionen onder de 8.000 dollar onder zich laat. Opvallend is dat het verkoopvolume snel toenam, toen het niveau van 9.400 dollar werd beslecht. Dat betekent nog veel onrust onder beleggers.

Beleggers zetten winsten altcoins om in bitcoin; analisten verwachten consolidatie bitcoin

Consolidatie

Wat zeggen de diverse analisten over de komende koers van bitcoin?

Volgens FXStreet blijft bitcoin momentum houden zolang de koers boven de 8.400 dollar blijft. Er komt volgens hen een consolidatie-periode aan, voordat de "bulls" zich klaarmaken voor een nieuwe schwung richting de 10.000 dollar.

Volgens NewsBTC is de beertrend pas achter ons gelaten zodra de grens van 12.000 dollar is gebroken. Er zit nog steeds veel verkoopvolume in de markt. Reëel gezien is een niveau van 6.500 dollar net zo dichtbij als de psychologische grens van 10.000 dollar.

"Zijwaartse beweging"

Vlogger Coinmastery (ruim 123.000 abonnees op Youtube) vindt het niveau van 9.400 dollar psychologisch. Voor de lange termijn is het zeer positief zodra de koers door de grens van 9.850 dollar schiet. Maar zodra de trend verder steil omhoog doorzet, gaat er een correctie optreden, aldus Carter Thomas van Coin Mastery. Op de korte termijn verwacht hij een "retrachement" richting de 8.800 dollar of meer zijwaartse bewegingen.

Inschrijven nieuwsbrief



Bron: Coinmarketcap / FXStreet / NewsBTC / Coinmastery

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.