Nieuwsberichten » Nieuws » Cambridge Analytica wilde eigen cryptomunt uit geven middels ICO

Cambridge Analytica wilde eigen cryptomunt uit geven middels ICO

bitcoin kopen

Uit de laatste ontwikkelingen blijkt dat Cambridge Analytica van plan was geld op te halen middels een ICO en een eigen cryptomunt op de markt wilde zetten. Die plannen gaan niet door nu het bedrijf in het grote Facebook-schandaal verwikkeld blijkt, waarbij op grote schaal misbruik van persoonsgegevens van Facebook-gebruikers werd gemaakt.

  bitcoin meester  

Ironisch

Het Britse adviesbureau in data-analyse wilde liefst 30 miljoen ophalen middels de ICO, zo gaf één bron aan tegen persbureau Reuters.

Bretagne Kaiser, een voormalig werknemer van het bedrijf, legde uit dat de uit te geven cryptomunt bedoeld was mensen te helpen hun persoonlijke online gegevens op te slaan en/of te verkopen. Ironisch, gezien het bedrijf de persoonlijke informatie van liefst 87 miljoen Facebookgebruikers heeft misbruikt.

Kaiser: “Who knows more about the usage of personal data than Cambridge Analytica? So why not build a platform that reconstructs the way that works?”

Volgens Kaiser hield de Britse CEO van Cambridge Analytica, Alexander Nix, toezicht op het project. Hij werd in maart ontslagen, dit nadat hij op tape opschepte over de manier waarop zijn bedrijf politiek te werk ging.

blockport

Blockchaintechnologie

Het gegevensschandaal rond Facebook en de opmerkingen van Nix lijken de plannen om een cryptomunt uit te geven en een ICO te doen geen goed te hebben gedaan. Het plan, dat nog niet volledig uit was gewerkt, lijkt in de koelkast gezet, maar niet voordat Cambridge Analytica een bedrijf benaderde dat adviseert over hoe een ICO te structureren.

Een Cambridge Analytica woordvoerder gaf aan: “Prior to the Facebook controversy, we were developing a suite of technologies to help individuals reclaim their personal data from corporate entities and to have full transparency and control over how their personal data are used. We were exploring multiple options for people to manage and monetize their personal data, including blockchain technology”

Hoezo openheid en transparantie?

Jill Carlson, consultant op het gebied van blockchain technology, woonde vergaderingen bij waar Cambridge Analytica haar diensten aan blockchain startups pitch-te. Ze had geen goed woord over voor het bedrijf.

Carlson: “The way that Cambridge Analytica was talking about it, they were viewing it as a means of being able to basically inflict government control and private corporate control over individuals, which just takes the whole initial premise of this technology and turns it on its head in this very dystopian way”

Desondanks wist Cambridge Analytica een aantal klanten te overtuigen waaronder Dragon Chain. Afgelopen zomer begon Kaiser’s team een samenwerking met de cryptomunt.

Bronnen: Reuters

Foto: Flickr / Book Catalog

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.