Seoul wil met S-Coin eigen cryptomunt

Als het aan Park Won-soon, de burgermeester van Seoul, ligt wordt zijn stad een van de grootste en belangrijkste steden op het gebied van cryptovaluta. Daarbij kan een eigen cryptomunt natuurlijk helpen. De munt krijgt een zeer toepasselijke naam: S-Coin. De naam is, heel verrassend, een afkorting van Seoul Coin.

Vierde Industriële revolutie in Seoul

Het voorstel voor een eigen cryptomunt krijgt meer vorm in april, dat is wanneer Seoul de plannen officieel uit de doeken doet. Won-soon zegt tegenover CoinDesk Korea dat de stad voorop wil lopen in de ‘’Vierde Industriële revolutie’’. Wons-soon: “Daarom is het logisch dat wij onderzoek doen naar technieken als blockchain en cryptomunten.” De cryptocurrency gaat gebruikt worden om bijvoorbeeld zaken als uitkeringen en het openbaar vervoer te regelen in Seoul. De burgemeester geeft aan ook budget vrij te willen maken voor algemeen onderzoek naar cryptomunten en blockchaintechnieken in zijn stad.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geen verrassing

De ambitieuze plannen van Won-soon komen niet geheel uit de lucht vallen. De burgermeester wil graag herkozen worden tijdens de verkiezingen aanstaande zomer. Met deze moderne plannen zouden mensen die werkzaam (willen) zijn in de crypto-industrie wel eens kunnen kiezen voor Won-soon.

Niet de eerste

Seoul is zeker niet de eerste stad waar er met grote aandacht wordt gekeken naar de mogelijkheden van een eigen cryptocurrency. In landen als Dubai, Amerika, Rusland, Iran, Israel en Venezuela wordt er ook al enige tijd serieus gekeken naar de mogelijkheden voor een eigen cryptomunt. Lokale cryptomunten op zowel landelijk als lokaal niveau lijken daardoor slechts een kwestie van tijd.

Bron: CoinDesk
Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Zuid-Korea

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)