Topscholen komen met blockchainstudies

Wharton Business School, de businessschool van de University of Pennsylvania, en Stanford Graduate School of Business zijn van plan extra leergangen toe te voegen aangaande blockchaintechnologie en digitale valuta’s in haar MBA studieplanning.

Daar zullen zij de komende maanden mee gaan beginnen. Het geeft aan dat ook vanuit academisch perspectief er veel toekomst gezien wordt in DLT, blockchaintechnologie en cryptovaluta’s / -activa.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De toekomst

Kevin Werbach, professor op Wharton School: “We’re at the point where there’s a critical mass to teach this domain. There will be a real phenomenon in business for the foreseeable future. And five years down the road, there won’t be too many major business schools that don’t offer similar classes”

Terwijl durfkapitaalinvesteringen in fintech-gerelateerde projecten het afgelopen jaar extreem zijn gestegen, zijn de beste onderwijsinstellingen ter wereld genoodzaakt hun MBA-curriculum te wijzigen. Nieuwe lessen in cryptomunten en blockchaintechnologie worden daarom aan het curriculum toegevoegd. Dit op verzoek van zowel studenten als bedrijven op zoek naar potentiële werknemers.

Absolute top

Stanford Graduate School of Business, volgens de Financial Times de beste ter wereld in haar domein, zal in mei beginnen met een full-time studie genaamd “Cryptocurrency”.

Wharton Business School, nummer 1 ter wereld volgens Forbes, zal ook een “Blockchain, Cryptocurrency, and Distributed Ledger Technology” studie gaan organiseren na de zomer.

Nederland

Ook in Nederland zijn er vooraanstaande scholen bezig met crypto’s en blockchaintechnologie. Zo heb je de Amsterdam Business School, dat in ieder geval FinTech & Blockchain Masterclasses geeft.

In Groningen is er het Blockchain Fieldlab, een ICT-laboratorium voor het bedenken, maken en uitproberen van blockchaintoepassingen in het (hoger) onderwijs.

Sowieso mag Groningen een blockchain-hub genoemd worden in Nederland. Afgelopen weekend was er dan ook de grootste blockchain-hackathon ter wereld. 700 nerds, entrepreneurs, ambtenaren en managers troffen elkaar om 48 uur non-stop te werken aan dat ene briljante blockchain-product dat de wereld gaat veranderen.

Bronnen: Forbes, CNBC, Financial Times, Follow The Money

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief