Vitalik boycot Consensus 2018

Vitalik Buterin, de grote man achter ethereum, heeft op Twitter laten weten niet aanwezig te zijn bij Consensus 2018. Buterin roept zelfs op tot een algehele boycot. Het evenement wordt georganiseerd door CoinDesk en daar is hij op zijn zachtst gezegd geen fan van. Consensus is één van de grootste cryptocurrency- en blockchainevenementen van het jaar.

Tweets van Buterin

Buterin beschuldigt Coindesk ervan mee te doen aan de “giveaway scams” die steeds vaker op social media te vinden zijn. In zijn eerste tweet hierover haalt hij een artikel aan waarin een directe link staat naar een duidelijk fraudelente website waar je gratis OmiseGo (OMG) kunt krijgen. In een aanvullende tweet geeft hij aan hier zelf al voor gewaarschuwd te hebben. Vitalik is duidelijk van mening dat CoinDesk op dit gebied beter naar hem had moeten luisteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geen fan van CoinDesk

Ook is Vitalik geen fan van de snelheid waarmee informatie wordt gepubliceerd bij CoinDesk zonder dat er goed gekeken wordt naar het waarheidsgehalte. Hij vraagt zich af of snelheid belangrijker is dan goede informatie. Uit de hierop volgende tweets blijkt dat Buterin echt geen hoge pet op heeft van de nieuwswebsite. Zo vindt hij de ticketprijs van 2 à 3 duizend dollar voor Consensus 2018 ook wat aan de hoge kant.

Vitalik ‘on fire’

De eigenzinnige bedenker van ethereum is de laatste tijd bezig om meer en meer zijn ongezouten mening te geven over verschillende zaken in de cryptowereld. Zo noemde hij laatst Craigh Wright, die volhoudt dat hij Satoshi is, nog een oplichter en fraudeur.

Foto: Flick/TechCrunch

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Vitalik Buterin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)