Crypto beleggingsapp Robinhood 5,6 miljard dollar waard

Robinhood, een gratis beleggingsdienst die dit jaar aankondigde ook cryptomunten aan te bieden, is bij een financieringsronde gewaardeerd op 5,6 miljard dollar. Flink meer dan het prijskaartje van 1,3 miljard dollar dat vorig jaar nog aan het platform werd toegekend.

Robinhood

Geïnspireerd op de Engelse volksheld, die volgens de verhalen zou stelen van de rijken en zijn buit vervolgens verdeelde onder de armen, weet de startup hoge ogen te gooien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na betaaldienst Stripe betreft het nu de hoogst gewaardeerde fintech-startup ter wereld. Oprichters Baiju Bhatt en Vlad Tenev begonnen Robinhood in 2013 als volledig gratis handelsplatform voor aandelen, en tegenwoordig ook cryptomunten. Daarmee trok het platform tot nu toe 4 miljoen gebruikers.

Door de financieringsronde van 363 miljoen dollar zijn Bhatt en Tenev nu in een klap miljardair. Zij hebben samen bijna een derde van het bedrijf in handen, waarmee ieder dus bijna een miljard dollar bezit.

Crypto

Beleggers kunnen met Robinhood gratis handelen in aandelen en tegenwoordig ook in zestien verschillende cryptomunten. Wel zijn er extra functies die alleen tegen betaling te gebruiken zijn.

Geld wordt er verdiend met een abonnement op een investeringstegoed van in totaal 2000 dollar en door het innen van rente van niet-gebruikte tegoeden van gebruikers. Naar eigen zeggen zijn zij daarmee uniek in de wereld.

Tenev: “It’s the only place right now where you can trade crypto, stocks, and options all in one place. For us to construct an experience that feels seamless and natural for customers, that for example want to sell an equity and use the proceeds to buy crypto, seamlessly, that’s been challenging not just from a product and design standpoint, but also infrastructure standpoint”

Bekende investeerders

Het beleggingsplatform kan tot nu toe alleen in de VS en Australië gebruikt worden. Wat vooral bijzonder is, is dat het beleggingsplatform geen minimum inleg hanteert. Vandaar de populariteit.

Onder de investeerders bevinden zich onder meer DST Global en CapitalG, het investeringsvehikel van Alphabet, moederbedrijf van Google. Maar ook beroemdheden als Ashton Kutcher en rappers Snoop Dogg, Jay-Z en NAS hebben geld in het platform zitten.

Bronnen: Fortune, Bloomberg, Techcrunch

Foto: Flickr / brianfagan

Inschrijven nieuwsbrief



Lees meer over:
crypto