bitcoin Nieuws

Bitcoin in eindexamenvragen VWO

Spread Your Crypto Love

Tussen maandag 14 en dinsdag 29 mei maken scholieren uit het laatste jaar van de middelbare school hun eindexamen. De makers van het eindexamen VWO wiskunde blijken in ieder geval met hun tijd mee te gaan.

Wiskunde

Maandag begonnen ruim 20.000 VWO-leerlingen aan hun eindexamens, met als eerste het examen wiskunde. Voor het eerst zat daar ook een onderdeel in over bitcoins. De leerlingen kregen bij het eindexamen vijf vragen over de digitale munt.

Ze moesten onder meer uitrekenen hoe snel het aantal bitcoins dat in omloop is, boven de 18 miljoen uitstijgt, wanneer de beloning per ‘oplossing’ minder dan 1 bitcoin zal zijn en wat de grenswaarde is van het totale aantal bitcoins in omloop. Daarnaast moesten ze in een formule vatten hoe de moeilijkheidsgraad van het minen van bitcoins toeneemt.

Enthousiast

De vijf vragen waren samen goed voor liefst 18 van de 78 punten. Trendwatcher Vincent Evers en bitcoin ondernemer Marc van de Chijs werden enthousiast.

Hoogstwaarschijnlijk zal ook de buitenlandse pers er de komende dagen lucht van krijgen.

Volgens twitteraar en cryptogek Crypto Dragon zouden de vragen twee jaar geleden al in elkaar gezet zijn.

Zelf de examenvragen maken? De vragen 7 t/m 11 over bitcoin staan hier op pagina 8 en 9.

De antwoorden nakijken kan hier.

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefAdvertisements

Advertisements
Http://www.bitcoinmagazine.nl
Follow Me:

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
nl_NLDutch
nl_NLDutch