Crypto Inside de top 5: cryptomarkt 30 miljard dollar kleiner na Consensus-event, TRON best scorende altcoin

Het Pinksterweekend en het grote Consensus-event in New York is ten einde en wat is er op de cryptovalutamarkt gaande? Grosso modo staat de markt er iets minder voor dan voor Pinksteren. Sinds vrijdag is de marktkapitalisatie teruggezakt van 408 miljard dollar naar 377 miljard dollar. Van de altcoins valt Tron op.

Markt kleiner na Pinksteren

De cryptovaluta uit de top vijf zijn allen gedaald. Bitcoin stond gisteren nog boven de 8.400 dollar, maar heeft het momentum verloren om door te stijgen. De huidige koers op moment van schrijven is 8.343 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat zeggen analisten over bitcoin? FXStreet komt met het nieuws dat de LMAX Group een cryptotradingdesk, LMAX Digital, is gestart voor institutionele klanten. Ze gaan bitcoin, ethereum, litecoin, bitcoin cash en ripple aanbieden. De analist merkt op dat bitcoin er niet in is geslaagd om naar 8.600 dollar door te groeien. Ze zien het als een reëler scenario dat bitcoin terugzakt naar 8.000 dollar en mogelijk 7.600 dollar.
NewsBTC is iets positiever en ziet juist het verkoopvolume toenemen waarbij de plafonds van 8.400 en 8.500 dollar doorbroken gaan worden.

Altcoins

Met de grootste altcoins ethereum, ripple, bitcoin cash en eos wilde het niet echt vlotten. Ethereum is sinds vrijdag bijna 80 dollar gezakt naar 648 dollar nu.De grote vraag blijft of de munt de 700 dollargrens kan doorbreken en doorboven kan blijven. Ripple blijft redelijk stabiel tussen de 65 en 70 dollarcent zitten.
Bitcoin Cash krijgt toch wel een klapje door in een week tijd 200 dollar te dalen naar een niveau van 1.200 dollar. EOS blijft
hangen tussen de regionen 12 en 14 dollar. Met een marktkapitalisatie van 11,4 miljard dollar blijft EOS stevig op de vijfde plek staan.

Tron

Van de kleinere altcoins boven de 100 miljoen ‘market cap’ presteerden de volgende munten de afgelopen week goed:

Tron lanceert binnenkort haar mainnet, waarop beleggers nu al op lijken te anticiperen. Tron is nu nog een ERC20-token, maar moet vaanf 31 mei op haar eigen blockchainnetwerk gaan draaien.

Lees bij BitMagNL het profiel van TRON: Tron (TRX), hype of toekomstige uitdagen van Google en Apple?>>

Bekijk hier het video-interview met privacy appmaker ZenCash: “We bieden tegenwicht tegen Facebook”

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...