Goldman Sachs gaat in bitcoin, koers weer richting de 10.000 dollar

Goldman Sachs zal de eerste Wall Street bank worden die zal beginnen met het handelen in bitcoins, aldus The New York Times. Ondertussen koerst de cryptomunt op het nieuws weer richting de 10.000 dollar.

Cryptocurrency trading desk

Nu Goldman Sachs, een van de meest legendarische namen in de financiële wereld, de crypto ring in gaat zou een belangrijke deur kunnen worden geopend voor de legitimiteit van crypto’s en bitcoin, ’s werelds grootste virtuele munt gekeken naar marktkapitalisatie. Daarbij zou tevens het grote geld richting crypto’s kunnen bewegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De nieuwe cryptocurrency trading desk van de bank zal daarbij bitcoin producten aanbieden, waarbij er geen fysieke uitwisseling plaats vindt van de onderliggende waarde, maar een uitwisseling van de munt op de afwikkelingsdatum van de future.

Maar, hoewel Goldman niet direct zal beginnen met het kopen en verkopen van bitcoin, onderzoekt een team bij de bank wel de mogelijkheid om uiteindelijk goedkeuring van de toezichthouder te verkrijgen dat wel te kunnen.

Brede interesse

Eerder deze maand, trok Goldman Sachs de oud-cryptotrader Justin Schmidt aan als head of digital asset markets. Dat werd gezien als positief teken voor de markt en zou cliënten bij de bank meer blootstelling aan cryptovaluta’s moeten geven.

Rana Yared, één van de leidinggevenden van Goldman verantwoordelijk voor het overzien van de lancering van de nieuwe trading operatie, gaf aan dat de bank zich bewust is van de risico’s verbonden aan de crypto handel.

Yared gaf daarnaast aan dat de bank steeds meer vragen kreeg van hedgefondsen. Ook stichtingen en goede doelen wilden weten wat te doen met ontvangen virtuele valutadonaties en hoe daarmee op een verantwoorde manier mee om te gaan.

Voorloper

Goldman Sachs’ crypto handel betreft weliswaar geen volwaardig handelsdesk, maar geeft wel een eerste blijk van vertrouwen aan van een gereguleerde financiële instelling in de markt voor digitale valuta.

Goldman mag sowieso een voorloper heten. Zij cleared al de transacties voor klanten die bitcoin futures willen kopen en verkopen op de Chicago Mercantile Exchange en de Chicago Board Options Exchange.

Bron: New York Times

Foto: Flickr / Marco Verch

Inschrijven nieuwsbrief