ripple » Ripple (XRP) herstelt 70 procent

Ripple (XRP) herstelt 70 procent

Ripple (XRP) kent een herstel in prijs van 70 procent sinds haar laagste punt medio april. Het marktkapitalisatieniveau bedraagt nu 81,6 miljard dollar, wat het de op twee na grootste cryptomunt maakt.

XRP-ecosysteem

In Ripples kwartaalrapport werd duidelijk dat het bedrijf 16,6 miljoen dollar XRP had verkocht aan marktpartijen. Het bedrijf verkocht daarnaast nog eens voor 151,1 miljoen XRP “programmatisch”. Dat vertegenwoordigde 0,095 procent van de 160,0 miljard dollar aan totale kwartaalhandel in XRP.

Iedere maand, zowel januari, februari als maart, werd een miljard XRP vrijgegeven uit een cryptografisch beveiligde rekening (escrow). Van de drie miljard XRP die vrij kwam werd 90 procent teruggezet. Dit terwijl de resterende 300 miljoen XRP op verschillende manieren werden gebruikt om het XRP-ecosysteem uit te breiden.

xCurrent, xRapid en xVia

Moederbedrijf Ripple Labs blijft zich inzetten om de wereldwijde naamsbekendheid en adoptie te verhogen door het gebruik van RippleNet processen. RippleNet bestaat uit; xCurrent, dat wereldwijde bank tot bank betalingen voor klanten verwerkt (mogelijke vervanging voor SWIFT). xRapid, dat on-demand liquiditeit genereert en xVia. Enkel xRapid vereist het gebruik van XRP, terwijl XRP niet gebruikt wordt voor xVia en xCurrent.

Adoptie

Santander kondigde onlangs haar nieuwe internationale betaaldienst aan, de One Pay FX app, die xCurrent gebruikt om internationale overschrijvingen af te handelen. Het Japanse SBI Holdings begon in maart met het gebruik van xCurrent voor overschrijvingen, met de zogeheten Money Tap app.

Verder experimenteerden vijf bedrijven in het eerste kwartaal met het gebruik van xRapid. Dit zijn Western Union, Cambridge Global Payments, MercuryFX, IDT en MoneyGram. Ripple kondigde ook vijf nieuwe betaalbedrijven aan die xVia gaan gebruiken. FairFX (VK), RationalFX (VK), Exchange4Free (VK), UniPAY (Georgië) en MoneyMatch (Maleisië).

TA

Ripple blijft wereldwijd bancaire samenwerkingsverbanden aangaan. Hoewel deze partnerschappen het bewustzijn van Ripple en het gebruik van RippleNet vergroten, correleren ze niet noodzakelijk met een verhoogde XRP adoptie. Tenzij de diensten van xRapid worden gebruikt, is er geen directe impact op de vraag naar XRP op de bredere markt.

Volgens technische analyse zou een korte termijn koers van 1,80 dollar evengoed mogelijk zijn, net als een langeretermijnkoers van 3,88 dollar. Dat laatste zou tegen huidige koers een potentieel vertegenwoordigen van bijna 500 procent.

Bronnen: Brave New Coin, Global Coin Report, Forbes

Foto: Descryptive.com

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin | Nieuws omtrent Ethereum | Live met Fomoflash

Fomoflash

Stagneert de groei van Bitcoin’s Lightning Network?

Marloes van der Scheer

Bitcoin rond de $10.380, maakt Ripple (XRP) zich klaar voor nieuwe run?

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder