Altcoins Bitcoin

Altcoin Inside: de 5 best presterende altcoins (+15%) van afgelopen week

Het sentiment op de cryptovalutamarkt is op zijn zachtst gezegd “bearish” te noemen. Toch weten een aantal altcoins bovengemiddelde rendementen te behalen, vergeleken met ‘traditionele’ aandelenmarkten. Welke waren dit de afgelopen week?

   
   

Bitcoin Magazine NL hanteert hierbij een ondergrens van 100 miljoen dollar aan marktkapitalisatie. Het rendement moet minstens 15% zijn. De cijfers zijn afkomstig van marktvorser Coinmarketcap.

Cryptovalutamarkt

De totale marktkapitalisatie schommelt tussen de 280 en 290 miljard dollar, weinig verschil met een week geleden, een kleine opleving zoals gistermiddag daargelaten. Bitcoin blijft rond een redelijk stabiel niveau van 6.600 dollar hangen. De vrees dat bitcoin door de bodem van 6.000 dollar heenzakt, lijkt vooralsnog ongegrond.
Ethereum droeg de markt gisteren met een behoorlijke opleving. Ethereum futures worden mogelijk aan derivatenbeurs CME genoteerd. Vooralsnog is dit een onbevestigd gerucht. De huidige koers is 527 dollar, met een plus van 8 procent de afgelopen week. Van de andere munten uit de top 5 deed Ripple de minste zaken met een min van 3 procent.

De XRP-munt van Ripple verwisselt van eigenaar voor 53 dollarcent per stuk. Binnen de top 5 de enige munt die minder presteert, een minnetje van drie procent de afgelopen week. Bitcoin Cash bleef stabiel, terwijl EOS iets steeg.

  bitcoin meester  

Deze 5 altcoins presteerden het beste deze week

Welke altcoins presteerden het best de afgelopen week? Marktkapitalisatie staat tussen haakjes.

1. Basic Attention Token: + 23% (247 miljoen dollar)

In het kort: oprichter is Brendan Eich, geen kleine jongen in Silicon Valley als uitvinder van Javascript en medeoprichter van Mozilla, bekend van browser Firefox. BAT brengt dan ook met Brave een nieuwe open source browser op de markt. BAT is simpel gezegd een open source advertentieplatform gebouwd op het ethereumnetwerk. Adverteerders betalen in de BAT token. Het wil daarmee een decentraal alternatief vormen voor Google Adsense bijvoorbeeld.

2. MOAC: +19% (166 miljoen dollar)

MOAC staat voor Mother of All Chains. Het combineert het Proof-of-Work-principe van bitcoin met het Proof-of-Stake-principe van ethereum. Kort gezegd wil MOAC hiermee een sneller en schaalbaarder alternatief zijn voor bijvoorbeeld een ethereum, dat verstopt raakte door het populaire spel Cryptokitties.

3. Reddcoin: +19% (172 miljoen dollar)

Reddcoin is een digitale peer-to-peer cryptomunt zoals bitcoin en litecoin dat ook zijn. Internetgiganten belonen gebruikers nu niet voor het waarderen of delen van content. Doel is dat ‘likes’ of ‘retweet’ beloond gaan worden met Reddcoins.

4. Mithril: +17% (132 miljoen dollar)

Mithril is een ERC20-token die gebruikers wil belonen voor ‘ sociaal mijnen’, wat heel erg lijkt op het model van Reddcoin: het belonen van ‘likes’ of ‘retweets’. Leuk detail: Mithril is een van de best presterende coins van 2018: ten opzichte van bitcoin is deze munt maar liefst 240% gestegen dit jaar.
De partners en adviseurs van Mithril zijn onder andere Pantera Capital, Sora Ventures en de QTUM Foundation.

5. Augur: +15% (383 miljoen dollar)

Oudgediende Augur (opgericht in 2014 onder supervisie van Vitalik Buterin) is een gedecentraliseerd marktplatform voor het doen van marktvoorspellingen. Een soort marktonderzoeksbureau waarvan de data opgeslagen wordt in het ethereumnetwerk en waarvan de community veel meer inspraak krijgt in de (te voorspellen) onderwerpen.

Bronnen: Coinmarketcap

Mis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com