Drie redenen om cryptocurrencies op te nemen in je pensioen

bitcoin

Het is nooit te laat om te beginnen met het plannen van je pensioen. Wanneer mensen beginnen met het opbouwen van hun pensioen blijven ze meestal ver weg van risicovolle investeringen, zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Waarom is het een goed idee om dit juist wel te doen?

  bitcoin meester  

Diversificatie

Een van de eerste regels bij investeren is diversificatie. Een bepaalde strategie is om in verschillende fondsen te investeren, en vervolgens dat portfolio om de zoveel tijd wat bijschaven.

De meest gebruikte opties zijn aandelen en obligaties. Echter, om een divers portfolio op te bouwen zou je ook kunnen investeren in ontroerend goed, edelmetalen als goud, of cryptocurrencies. Mochten cryptocurrencies in waarde en adoptie blijven groeien, zoals ze dat tot nu toe hebben gedaan, betreft het een mooie optie voor de langere termijn.

efin
blockport

Decentraal

Een van grootste voordelen van de Bitcoin is het feit dat het decentraal is en er geen derde partij, zoals een overheid of bank, directe controle over het netwerk hebben. Banken hebben de controle over het fiat geldsysteem. Er wordt actief beleid gevoerd om dat fiat geld te laten devalueren. Zo wordt je euro middels bewust beleid met de dag wat minder waard.

Cryptocurrencies, aan de andere kant, lijken niet zoveel te reageren op de continue veranderingen in de wereld van fiat. Bitcoin en andere cryptovaluta’s kunnen gezien worden als tegendraadse investeringen, beter bekend als contraire belegging. Zeker gezien het feit dat Bitcoin in totaal maar een uiteindelijke oplage kent van 21 miljoen betreft een munt die in principe inflatie-proof is.

Potentie op de langere termijn

Cryptocurrencies kunnen op de lange termijn een goede investering blijken. Nu betreft het nog een van de meest volatiele investeringen mogelijk. Mogelijk goed voor je portfolio, maar vaker slecht voor je gemoedstoestand. De stress die bij een beweeglijke investering komt kijken kan funest zijn.

Maar, maar weinig mensen zullen elke dag traden met hun pensioen. Plannen maken voor de toekomst gaat vaak om plannen voor de langere termijn. De Bitcoin is dit jaar dan wel gezakt, maar iedereen die een jaar geleden zou zijn ingestapt heeft nog steeds een enorme winst opgebouwd. In principe gaat het dus om het tijdsframe in investering. Korte termijn: verlies, wat langere termijn: hoogstwaarschijnlijk winst.

Voor deze keuze gemaakt kan worden moet men er natuurlijk wel goed over nagedacht hebben. Doe onderzoek en beslis vanuit daar of het de juiste keuze is voor je langere termijn doelen. Wegens de volatiliteit betreft het zeker niet voor iedereen een passende investering.

Bron: Bitcoinist

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter