McAfee

John McAfee komt met eigen cryptovaluta, de McAfee Redemption Unit

John McAfee, softwareontwikkelaar en oprichter van het bekende computer- en netwerkbeveiligingsbedrijf McAfee, bevestigde dat hij een eigen cryptomunt uit zal gaan brengen.

McAfee Redemption Unit

De geruchten van afgelopen dagen blijken op waarheid te berusten. De bekende John McAfee zal zijn eigen cryptomunt lanceren. Op Twitter gaf hij aan dat de zogeheten “McAfee Redemption Unit” op 25 juni gelanceerd zal worden.

Volgens McAfee zal de cryptovaluta op papier worden gedrukt waarbij het aan beide zijden holografie gaat bevatten, gelijk “normaal” fiat geld als euro’s of dollars. Hij gaf verder weinig details over de werking van het door crypto-ondersteunde geld.

Tijdens een interview met Crypto-News.in gaf hij verder wel het volgende aan: “A coin identifier or list of coin identifiers is distributed with the note as a separate, collectible document – a paper wallet. It is expected that this paper wallet will be then stored in a different location from the note. None of the coins are initially “activated” however. Coins become activated if and when a note holder chooses to “convert” his or her Fiat note through a process of reverting the note(s), through the mail or other means, to the MRU Foundation – the organization responsible for archiving and caring for the physical notes. There may be a processing fee for conversion”

Aparte man

John McAfee, die ook het beruchte maar populaire antivirusprogramma McAfee creëerde, mag enorm invloedrijk heten in de crypto wereld. Hij promoot bijzonder veel cryptomunten, voornamelijk via Twitter, en heeft zelfs het McAfee Crypto Team opgericht om ICO’s en crypto’s aan te prijzen.

Vanwege zijn enorme invloed vraagt hij per tweet meer dan 100.000 dollar. Hij wordt echter verre van heilig verklaard door de crypto-gemeenschap, McAfee wordt door velen beschuldigd van het zogeheten “shillen” van munten. Daarnaast is het natuurlijk een bijzondere man en apart figuur.

McAfee ziet potentieel

McAfee besprak in een recente video de aan de gang zijnde “oorlog” tussen banken en cryptovaluta’s. Hij probeerde daarbij volgers over te halen bepaalde stappen te ondernemen om banken te dwingen cryptovaluta’s aan te gaan bieden of mogelijkheden te bieden om crypto’s te kopen.

Ongeacht zijn reputatie volgt de crypto-gemeenschap de lancering van de “McAfee Redemption Unit” nu aandachtig, waarbij het best de potentie zou kunnen hebben andere (grote) cryptomunten te evenaren in adoptie. Of het ook een beter alternatief is moet worden bezien.

Bronnen: Coinfrenzy, Global Coin Report

Foto: Flickr / Gage Skidmore

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!

Invalid email address