beleggen Bitcoin cryptomunten ICO Nieuws

7 manieren (niet!) je bitcoin te verliezen

Er zijn veel manieren waardoor je cryptocurrencies kunt kwijtraken. We benoemen een paar veelvoorkomende manieren waardoor je virtueel failliet kunt gaan, de meeste van deze redenen heb je echter zelf in de hand.

   
   

Overnemen van je telefoonnummer

Deze is redelijk simpel, oplichters nemen het telefoonnummer van mensen over door hun providers te bellen en zich voor te doen als het slachtoffer. De criminelen krijgen zo het telefoonnummer in handen door een nieuwe simkaart aan te vragen. In sommige gevallen zorgt dat voor toegang tot de crypto-accounts van het slachtoffer.

  bitcoin meester  

Ransomware aanvallen

Veel mensen hebben er wel eens last van, of het nu grote bedrijven zijn of een lokaal bedrijf om de hoek: Ransomware aanvallen. Het betreft het plaatsen van een virus op je computer die bepaalde bestanden vasthoudt en vervolgens geld vraagt om deze weer vrij te geven. In dit geval wordt er niet om geld gevraagd, maar om cryptovaluta’s.

Problemen met een exchange

Het lijkt er de laatste tijd op dat er elke week wel weer een exchange is die te maken heeft met hackers die het platform hebben overgenomen, en er van door zijn gegaan met de cryptocurrencies van klanten. In sommige gevallen betalen de exchanges alle gestolen munten weer terug, maar dat is helaas niet altijd het geval.

Investeerders kunnen ook cryptocurrencies verliezen doordat er technische fouten zijn op het platform. Of doordat je cryptocurrencies vast komen te staan, doordat het platform koop en verkopen tijdelijk bevriezen. Zeker tijdens grote marktbewegingen een groot probleem.

Frauduleuze ICO’s

Er wordt enorm veel geïnvesteerd in ICO’s (initial coin offerings). Maar ze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Het kan zomaar zijn dat de ICO waarin je hebt geïnvesteerd, er met de opgebrachte miljoenen vandoor gaat en van de aardbodem verdwijnt.

Je private key verliezen.

Door het kwijtraken van je private key, raak je ook de toegang tot je cryptocurrencies die daaraan verbonden zijn kwijt. Simpeler als dat kunnen we het niet stellen, dit is zeker een van die redenen die je echt helemaal zelf in de hand hebt.

Social media scams

Oplichters hebben een nieuwe twist gegeven aan een oud trucje: Stuur 1 ethereum en krijg er 10 voor terug. Dat klinkt toch te goed om waard te zijn? Dat is het ook! Oplichters denken slim te zijn door het namaken van echte accounts, vaak van influencers of andere bekenden, om zo slachtoffers te laten denken dat het een betrouwbare deal is.

Verkeerde adres

Transacties in crypto zijn onomkeerbaar. Het is niet zo dat je de bank kunt bellen en kunt aangeven dat er een foutieve transactie is gedaan. Wanneer je cryptocurrencies ergens naartoe stuurt, naar wat later blijkt een verkeerd adres, dan heb je gewoonweg pech. Het enige is hopen dat de persoon waar het terecht is gekomen eerlijk genoeg is om het terug te sturen. Mocht dit overigens op een exchange gebeuren, kunnen zij vaak wel nog helpen.

Conclusie

Gekeken naar bovenstaande manieren om crypto’s te verliezen is er direct of indirect een mogelijkheid om dit te voorkomen. Zorg voor een goede beveiliging van je computer, telefoon en wallets. Houd paswoorden veilig en zet geen crypto’s op een exchange (derde partij) langer dan nodig. Beter is een hardware wallet. Hou je hoofd er ten alle tijden bij wanneer je met crypto’s aan de slag gaat en investeer niet blindelings in een ICO.

Bron: Bloomberg

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com