Nieuws » Aderlating crypto’s in juni; alle grote munten onderuit

Aderlating crypto’s in juni; alle grote munten onderuit

Het bloedbad onder de cryptovaluta ging door in juni, waarbij bijna alle grote munten dubbelcijferige verliezen leden. Beleggers die hoopten op een rebounce na een zware meimaand werden teleurgesteld. Digitale valuta’s lagen de afgelopen weken onder vuur door aanhoudend slecht nieuws, waaronder een beveiligingslek bij de Bithumb cryptobeurs in Zuid-Korea, één van de grootste beurzen in Azië.

  bitcoin meester  

BIS rapport

Een extra negatieve factor voor de koersen was het rapport van de Bank for International Settlements (BIS), waarin stond dat digitale munten niet schaalbaar zijn om als geld te functioneren. Hoewel volgens velen het oordeel van de BIS op verouderde en foutieve informatie gebaseerd is, stelt het bureau, een organisatie gevestigd in Zwitserland die bestaat uit 60 centrale banken, dat cryptovaluta niet kunnen opschalen om te worden gebruikt als ruilmiddel in de wereldwijde economie.

Ook is er de recente studie van de Universiteit van Texas die beweert dat de prijs van Bitcoin jarenlang is gemanipuleerd, iets wat velen al lang vermoedden. Inderdaad, de prijs van Bitcoin, de grootste virtuele valuta ter wereld naar marktkapitalisatie, daalde vorige maand met bijna 15%, tot een niveau dat voor het laatst in februari werd gezien. Bitcoin is sinds het begin van het jaar 55% gedaald, nu regelgevers over de hele wereld strenger toezicht hebben uitgeoefend op een bedrijfstak die aanvankelijk werd omarmd door degenen die wantrouwig stonden tegenover banken en controle van de overheid op het monetaire beleid.


BTC/USD Bitfinex koers

Een andere bron van zorgen voor cryptoliefhebbers is de aanhoudende afname van de interesse in de beleggingscategorie, iets wat duidelijk blijkt uit de zoekstrends van Google in de afgelopen maanden:


Crypto zoekopdrachten in Google

Bovendien zijn de meeste digitale valuta uit technisch oogpunt niet uit hun neerwaartse trend gekomen door boven hun respectievelijke 200 DMA’s uit te komen. Dat geeft meestal aan dat verkopers nog steeds de overhand hebben.

In het licht van al deze ontwikkelingen slonken de prijzen van bijna alle grote reguliere cryptovaluta over de afgelopen maand. Ook de waarde van de cryptomarkt als geheel kromp met bijna 30% ten opzichte van een maand eerder, tot ongeveer $245 miljoen.


Market Cap crypto Mei Juni 2018

Om te illustreren hoe negatief de handel in crypto-activa in juni was: er zijn nu nog maar 18 digitale valuta met een marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard, vergeleken met 24 eind mei. Van die 18 sloten alle op twee na de maand lager dan op de laatste handelsdag in mei.

Hieronder richten we ons op enkele van de grootste verliezers onder de grote cryptomunten, die alle grote dalingen registreerden over de afgelopen maand. We kijken ook naar twee verrassende winners, munten die erin slaagden de maand met winst te beëindigen.

Opmerkingdit bericht moet niet beschouwd worden als een aanbeveling of beleggingsadvies. Het is slechts een reportage. Doe uw eigen onderzoek voordat u in een bepaald activum of een bepaalde activaklasse belegt. Muntstatistieken werden verzameld op 30 juni 2018. Waarden kunnen verschillen, afhankelijk van wanneer dit artikel gelezen wordt.

De drie grootste verliezers: NEO, IOTA en Cardano

1. NEO (NEO/USD): 42.8% verlies over juni

NEO, door vele crypto-liefhebbers aangeduid als het ‘Chinese Ethereum‘, is een blockchain-platform en cryptovaluta waarmee digitale activa en slimme contracten kunnen worden ontwikkeld. De prijs van één NEO-munt bedroeg op 1 juni $55,61, voordat het token op 29 juni daalde tot een dieptepunt op $27,08.

Het sloot de maand af op $30,31, met een maandelijkse daling van ongeveer 43%. Over het lopende jaar ligt NEO ongeveer 60% lager na 2018 te zijn begonnen op $78,30. Tegen de huidige prijzen geldt NEO als de dertiende grootste cryptovaluta in omloop, met een marktkapitalisatie van ongeveer $1,9 miljard.


NEO/USD koers Binance

Er lijkt geen specifieke reden te zijn voor de recente prijsval van NEO. Het lijkt eerder een afspiegeling te zijn van de algemene inzinking die bijna alle top 20 cryptovaluta op de markt de afgelopen maand ondergingen.

Vanuit een technisch perspectief geeft de grafiek van NEO aan dat de digitale valuta mogelijk op korte termijn een bodem gevonden heeft in de buurt van het $27 niveau. Om nieuw momentum te winnen zou de prijs boven de 100 DMA op $31,69 moeten klimmen.

Als blijk van vertrouwen stelde de bekende cryptohandelaar Ran Neu-Ner dat NEO schromelijk ondergewaardeerd is. Volgens hem zal de munt de komende maanden beter presteren.

2. IOTA (IOT/USD): 42.6% verlies over juni

IOTA is een open-source blockchainplatform dat geïnspireerd is op de ‘internet der dingen’ technologie . Het blockchain-netwerk van het bedrijf is “blokloos” en stelt gebruikers in staat om gratis transacties op het netwerk uit te voeren.

De prijs van IOTA bedroeg op 1 juni $1,9178, voordat de munt met ongeveer 43% kelderde om de maand te eindigen op $1,0450. De digitale valuta bereikte op 29 juni het laagste niveau sinds november 2017 op $0,89173. Het is momenteel de negende meest waardevolle altcoin in omloop, met een marktkapitalisatie van ongeveer $2,9 miljard.

IOTA is dit jaar tot nu toe met 70% gedaald, waardoor het voorlopig één van de slechtst presterende cryptovaluta van 2018 is.


IOTA/USD koers Bitfinex

Net als andere munten op de cryptomarkt was IOTA de afgelopen weken in een neerwaartse spiraal terecht gekomen, zonder dat daarvoor een fundamentele katalysator aan te wijzen was. Technisch gezien kwam IOTA/USD op de laatste handelsdag van juni boven de 100 DMA, een bemoedigend teken voor optimisten. Het zou nu op korte termijn de 50 DMA in de buurt van het $1,1159-niveau terug moeten winnen, om aan te tonen dat de verkoopdruk uitgeput is.

3. Cardano (ADA/USD): 39.2% verlies over juni

Cardano is een technologieplatform dat de Ada cryptomunt ondersteunt. Het platform is geïntroduceerd door blockchain ontwikkelingsbedrijf Input Output Hong Kong (IOHK) en geleid door Charles Hoskinson, voormalig medeoprichter van Ethereum. Het platform is in staat om financiële applicaties, slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties uit te voeren.

Cardano eindigde juni op $0,14068, een verlies van ongeveer 39% over de maand. De openingskoers op 1 juni bedroeg $0,22046, voordat het op 28 juni een dieptepunt van $0,12319 bereikte.

Op het huidige niveau heeft Cardano een marktkapitalisatie van ongeveer $3,5 miljard, waarmee het de achtste grootste cryptomunt in omloop is. Over het lopende jaar is Cardano met 80% gedaald; het is de op twee na slechtst presterende cryptovaluta van 2018, net voor QTUM en NEM.


ADA/USD Cardano koers Bittrex

Cardano heeft net als veel andere munten op de markt zijn waarde zien vervluchtigen, maar wederom was er geen specifieke reden voor de uitverkoop. Vanuit technisch standpunt blijft de prijsbeweging negatief, zolang deze onder het belangrijke 100 DMA-niveau blijft.

Dat gezegd hebbende zou Cardano zijn dieptepunt bereikt kunnen hebben, nu de prijzen in de laatste paar dagen van juni beginnen te herstellen. Dat zou het in de toekomst tot een aantrekkelijke koop kunnen maken.

Niet zo eervolle vermeldingen

Behalve de drie bovengenoemde digitale munten zijn andere grote verliezers deze maand TRONEOSStellarLitecoinBitcoin Cash en Ripple:


TRON, EOS, Stellar, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple koersen

2 ‘Grote’ winnaars

1. Ethereum Classic (ETC/USD): 4.2% winst over juni

Ethereum Classic is het resultaat van een harde vork in Ethereum in juni 2016. Het nieuwe platform biedt nog steeds dezelfde functies als Ethereum, zoals het maken en uitvoeren van slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties. Het heeft ook dezelfde karakteristieken, zoals de gemiddelde bloktijd, grootte en beloning.

De prijs van Ethereum Classic bedroeg op 1 juni $15,485, voordat het ongeveer 4% steeg en de maand op $16,138 afsloot. De munt bereikte op 21 juni een piek over één maand op $17,860.

Het is momenteel de zestiende meest waardevolle digitale valuta in omloop met een marktkapitalisatie van ongeveer $1,6 miljard. Desalniettemin is Ethereum Classic, ondanks de bescheiden winst in juni, nog steeds met 54% gedaald over het lopende jaar.


ETC/USD Bittrex koers

De altcoin kreeg vorige maand een steuntje in de rug door de verklaring van Coinbase op 11 juni, waarin de wereldwijd erkende beurs plannen aankondigde om ETC in de komende maanden aan het aanbod toe te voegen. Een precieze datum voor de introductie van ETC zal te zijner tijd worden bekendgemaakt worden via de Coinbase-blog en Twitter, aldus het bedrijf.

Vanuit technisch oogpunt moet ETC/USD op korte termijn boven de belangrijke 50 en 100 DMA blijven om zijn opwaartse prijsbeweging te handhaven.

2. Binance Coin (BNB/USD): 2% winst over juni

Binance Coin is het virtuele token van de populaire in China gevestigde cryptobeurs Binance, die ongeveer 100 verschillende digitale valuta aanbiedt en één van ’s werelds toonaangevende beurzen is voor Bitcoin, Ethereum en Tether. Gelanceerd in juli 2017, wordt BNB gebruikt als een alternatieve methode om de handelskosten van Binance te betalen.

De openingskoers van de Binance Coin op 1 juni was $14,2502, waarna het licht steeg en de maand afsloot op $14,5052, een winst van ongeveer 2% over juni. Tegen actuele prijzen heeft het een marktkapitalisatie van bijna $1,6 miljard, waarmee het de vijftiende grootste digitale valuta is.

BNB/USD Binance koers

Binance Coin presteerde beter dan andere valuta in de huidige neergaande markt. Er is veel vraag naar, dankzij de groeiende populariteit van de Binance-beurs. Dit lichtpuntje, te midden van alle narigheid die momenteel de cryptomarkten overspoelt, moet niet onderschat worden.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Bitcoin Magazine NL en Investing.com. Het orginele artikel is geschreven door Jesse Cohen/Investing.com

Inschrijven nieuwsbriefMeepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Misss Bitcoin over de Libra coin van Facebook en de koersstijging van BTC

Madelon Vos

Pomp: ‘Bitcoin (BTC) is $100.000 aan het einde van 2021’

Robin Heester

Russische centrale bank: ‘Fraudeurs hebben liever cash dan cryptomunten’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.