Altcoin van de Week: ZenCash (ZEN)

ICO consultant en cryptotrader Jan Robert Schutte van CryptoAcademy geeft regelmatig investeringsaanbevelingen en -inzichten. Deze keer is hij positief gestemd ten aanzien van ZenCash (ZEN), opgenomen tijdens de afgelopen Blockchain Expo in de Amsterdamse RAI.

ZenCash

ZenCash is een zogenaamde privacymunt zoals Monero en Zcash. ZenCash heeft een netwerk ontwikkeld dat is versleuteld met het TLS-protocol. Naast een platform voor hun ZEn token, is het ook een berichtendienst, contentplatform en een zogenaamde gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Centraal staat meer privacy en vrijheid voor haar gebruikers in tegenstelling tot dominante platformen uit Silicon Valley, waardoor privacy onder druk staat.

Splitsing ZClassic

ZenCash is in mei 2017 ontstaan als splitsing van ZClassic, wat op zijn beurt weer een splitsing van het bekendere ZCash is. Bezitters van ZClassic kregen na de “hard fork” een gelijke hoeveelheid aan ZenCash tokens in hun wallet. In tegenstelling tot ZClassic maakt Zen Cash gebruik van een zogenaamde “self funding mechanism”, een manier waarbij een groot deel van het opgehaalde kapitaal wordt gebruikt voor verdere ontwikkeling van het platform. De oprichters zien ook af van aandelen waarmee ze op de koers van ZenCash kunnen speculeren.

Altcoin van de Week: ZenCash (ZEN)

Interview Bitcoin MagazineNL met ZenCash

Tijdens het Chainges-event in Amsterdam afgelopen mei hadden we de heren van ZenCash voor de microfoon. Bekijk het interview hier.

Meer Altcoins van de Week?

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!