Bitcoin bitcoin cash cryptomunten litecoin Nieuws

Bij Starbucks binnenkort je koffie betalen met crypto

Een nieuwe mobiele betaal-app heeft een bèta-versie gelanceerd waar gebruikers bitcoin, ether, bitcoin cash en litecoin op kunnen zetten om vervolgens te betalen in winkels als Starbucks en Nordstrom zonder cryptografische sleutels te beheren.

   
   

Flexa

Daarmee wordt het in de toekomst mogelijk om te betalen met crypto in verschillende “normale” winkels. Flexa-gebruikers hebben daarmee enkel hun telefoon nodig om echte betalingen te verrichten. Een keer op een “flexcode” tikken en bij een betaalterminal de transactie voltooien en klaar!

De app beheert het bedrag en het adres en zet de betaling in cryptomunten om tegen de marktkoers die op dat moment geldt.

Flexa, een in New York gevestigd bedrijf, werd dit jaar mede-opgericht door Kathleen Pierce-Gilmore, voormalig PayPal-directeur. Andere oprichters betreffen Trevor Filter, een ontwikkelaar voor American Express, Tyler Spalding – de CTO bij Raise en Zachery Kilgore.

  bitcoin meester  

Betaalgemak

Het development team wil betaalplatforms transformeren, waarmee fraude tot het verleden moet gaan behoren. Consumenten moet het daarnaast de vrijheid te geven om hun favoriete betaalmethode te kiezen – zonder banken en bankpassen.

“By making cryptocurrencies spendable in mainstream commerce, our sincere hope is that we can help bring the full promise of blockchain technologies to people all over the world”

Het uiteindelijke doel is om Flexa-gebruikers in staat te stellen om bijvoorbeeld met litecoin bij Nordstrom of met bitcoin bij Starbucks te betalen, of een combinatie van een van bovenstaande cryptovaluta’s. Bij meer dan 35.000 winkels wereldwijd moet het uiteindelijk mogelijk zijn om zonder moeite te betalen met crypto’s.

Het product zit nog in de testfase maar er mag in de toekomst het nodige verwacht worden van deze app!

Bronnen: Medium

Foto: Flickr / bfishadow

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com