Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Blockchain en AI in de luchtvaart: Boeing sluit deal met SparkCognition

/
/
/
Spread Your Crypto Love

Naarmate regelgevers zich meer en meer zorgen maken over de integratie van drones in de luchtverkeersleiding, is Boeing van mening dat de blockchaintechnologie en kunstmatige intelligentie een oplossing kunnen bieden.

Farnborough Airshow

Op de grote Farnborough Airshow, de tweejaarlijkse vakbeurs voor de luchtvaartindustrie in Londen – waar op Parijs na de grootste vliegshow ter wereld wordt gehouden, worden de grootste deals binnen de luchtvaartsector aangekondigd.

SparkCognition

Zo ook de aankondiging door Boeing dat het een samenwerking aangaat met SparkCognition. Met die samenwerking wil het kunstmatige intelligentie en blockchaintechnologieën gaan gebruiken om onder meer onbemande vliegtuigen te kunnen volgen.

Horizon X Venture, de investeringstak van Boeing, investeerde vorig jaar al 32,2 miljoen dollar in het bedrijf.

Amir Husain, oprichter en CEO van SparkCognition: “Estimated by some analysts at $3 trillion, the urban aerial mobility opportunity will lead to the creation of the largest new market in our lifetimes”

Boeing NeXt

Daarbij liet Boeing ook weten Boeing NeXt te creëren om zich te richten op autonome vluchten en geavanceerde aandrijfsystemen. Een van de aandachtsgebieden van Boeing NeXt zal de ontwikkeling zijn van supersonische vluchten en van eVTOL voertuigen voor on-demand vrachtvervoer en stedelijk vliegverkeer.

Boeing NeXt gaat de wisselwerking onderzoeken tussen lucht-, grond- en zeevervoer en hoe toekomstige onbemande transportsystemen gechoreografeerd kunnen worden voor optimale prestaties. Dit zou vervoer over land kunnen verminderen, waarbij drones ingezet worden voor bijvoorbeeld e-commerce aankopen.

Blockchaintechnologie

Blockchain, de technologie achter cryptocurrencies als Bitcoin, kan gezien worden als een gigantisch, gedeeld grootboek waarin transacties worden bijgehouden. Die transacties worden onmiddellijk geregistreerd. Binnen het voorgestelde systeem worden aangewezen luchtcorridors aangelegd voor het volgen van vliegende drones. De technologie kan worden gebruikt voor track and tracing van te leveren pakketten en vele andere toepassingen.

In een eerder interview gaf Accenture tegen Investors Business Daily aan dat 86 procent van de lucht- en ruimtevaartindustrie van plan is om binnen de komende drie jaar een blockchain in systemen te integreren. De technologie zou namelijk bijzonder nuttig kunnen zijn, bijvoorbeeld in het voorkomen van nagemaakte onderdelen. Blijkbaar een groot probleem binnen de sector.

Bronnen: Investors, Forbes, PR Newswire

Foto: Flickr / www.routexl.com

Inschrijven nieuwsbriefAdvertisements
Http://www.bitcoinmagazine.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contentpartner: Cyber Capital

Ledger Nano S voor slechts €79!

Nieuwe partner: Bitcoin Meester

Partner: Dentacoin

3 favorite altcoins

Nieuwe mediapartner: Coinpost.jp

This div height required for enabling the sticky sidebar


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
nl_NLDutch
nl_NLDutch