Interviews » Boudewijn Rooseboom (medeoprichter Cyber Capital): “Sinds onze oprichting is ons rendement 3.557 procent”

Boudewijn Rooseboom (medeoprichter Cyber Capital): “Sinds onze oprichting is ons rendement 3.557 procent”

We spraken Boudewijn Rooseboom, medeoprichter van Cyber Capital, een investeringsfonds dat voornamelijk investeert in cryptovaluta’s gekeken naar fundamentele analyse.

Cyber Capital

Het cryptofonds kent sinds haar start in april 2016 een prestatie van 3.557 procent, omdat zij de grote stijgingen in 2017 volledig heeft benut. Cyber Capital investeert voor de lange termijn in de sector. Dit betekent dat het fonds geen ‘short’-posities bezet. Dit jaar wordt tot nu toe een verlies genoteerd, omdat de gehele markt in het rood staat. Voor de lange termijn dit het cryptofonds genoeg potentie in de cryptovaluta. Binnen haar portfolio wordt het kaf van het koren gescheiden, dus alleen de echt potentieel goede cryptovaluta’s – tegenwoordig zo’n 65 – worden binnen het portfolio aangehouden. Rooseboom: “Wij hebben een team van analisten met een enorme kennis over de blockchaintechnologie en cryptovaluta’s. Onze investeringen baseren we op deze diepgaande kennis”

Samenwerking regelgevende instanties

Cyber Capital hecht ook belang aan een goede samenwerking met de regelgevende instanties binnen Nederland. Hoewel er wereldwijd veel gaande is t.a.v. de cryptovaluta en de ontwikkeling van blockchain, wil Cyber Capital zich graag in Nederland blijven vestigen. Uitwijken naar zogenaamd lichtere regimes zoals Malta of Gibraltar is op dit moment geen optie. Het fonds is nu geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het is de bedoeling dat, in samenwerking met strategische partners, langzaam wordt doorgegroeid naar een volledige vergunning. Zo ver is het uiteraard nog niet, Europa is bijvoorbeeld nog niet zo ver in het faciliteren van een duidelijk wetgevend kader voor cryptocurrencies. Maar volgens Rooseboom zou het verschillende voordelen opleveren als dat op termijn wel zo zou zijn.

Flexibiliteit

Het fonds kent eigenlijk een hele klassieke structuur. Participanten kunnen wekelijks in- en uitstappen. Daarmee geven zij maximale flexibiliteit aan beleggers in een omgeving die daar wegens de hoge volatiliteit ook om vraagt. Bekijk voor meer informatie aangaande het fonds en het soort crypto’s waarin ze investeren het onderstaand interview met Boudewijn Rooseboom:

Inschrijven nieuwsbrief


Disclaimer: bovenstaand artikel is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en Cyber Capital.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Barendregt van BitPay: ‘Bitcoin heeft veel voordelen tegenover traditioneel geld’

Robin Heester

Coinbase CEO: ‘Verder kijken dan handel in bitcoin en crypto’

Robin Heester

Beleggers nemen $83 miljoen aan bitcoin (BTC) op bij BitMEX

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder