Altcoins Coin Highlights Nieuws

Coin Highlight #6: Met Skycoin (SKY) ontwerpen bitcoin-programmeurs een compleet nieuw Internet

Door Pim Piepers – Skycoin is een verzameling van indrukwekkende productlijnen, die ontwikkeld is door vroege bitcoin-programmeurs. SKY bestaat uit 14 producten/diensten die naadloos op elkaar moeten inwerken. Dit stuk -Coin Highlights worden altijd al langer dan verwacht- kan niet alle productlijnen behandelen, maar ik ga proberen goed inzicht te geven in dit weer eens over-the-top ambitieuze, maar ook magistrale project. Zij vallen ook onder de zogeheten derde generatie cryptomunten.

   
   

Skycoin: de crypto met alles erop en er aan

Hoge ambities en wellicht ietwat vergezochte oplossingen zijn doodnormaal in de cryptowereld. Zoals ZRX en ADA ‘even’ ongeveer de zwaarste problemen die een blockchain of een exchange kan hebben menen op te lossen, presenteert SKY zich doodleuk als een compleet nieuw internet (genaamd Skywire). Inclusief een eigen coin, mining apparaat, een vervanging voor Hybride Pow/Pos genaamd Obelisk, een eigen programmeertaal (CX en een peer to peer cloud oplossing (CXO). Nee, dan zijn we nog niet: ook nog een eigen decentraal internet, privé-transacties, een blockchain vervanger genaamd Fiber, eigen nodes, een eigen fee-systeem (Coin Hours) voor stakers, een eigen SDN, een eigen encrypted messenger (SkyMessenger) en als klap op de vuurpijl KittyCash, een gaming ecosysteem bestuurd door cryptokatten, jawel. En ik zou het het haast vergeten: ook een eigen Skycoin Wallet, natuurlijk.

Het is het hele internet in één, inclusief schattige katten, wat wil een mens nog meer?

  bitcoin meester  

Het internet opnieuw uitgevonden

Wat leuk is bij Sky, is dat het ondanks de enorme berg aan spullen die ze tentoonstellen, het nog geloofwaardig overkomt ook. In een wereld waar ondernemers min of meer gedwongen worden om te focussen op één ding, gaan ze bij Skycoin ver, ver over die grens heen. Ze doen gewoon alles. Als we er dieper over nadenken, is het nog niet eens zo gek dat we een zichzelf onderhoudend internet, -waarbij gebruikers massaal via de Skyminer zich koppelen aan dat netwerk en bijbehorende software, applicaties en developers- binnen handbereik hebben. Maar dan moet die Skyminer wel een keer op de markt komen.

Internet Service Provider vervangen

Een aantal redenen waarom deze club bestaansrecht heeft, is bijvoorbeeld dat ze ook de rol van de ISP (internet service provider, dus waar wij ons internet kopen) willen vervangen door een platte blockchain. Ingenieus. Want zo kan je onafhankelijk van bedrijven die je data door verkopen een eigen ecosysteem optuigen en deel worden van de rest van SKY. Er zijn drie bollebozen betrokken bij dit project waarbij superheldnaam-dragende Synth de baas lijkt te zijn. Die heeft een indrukwekkende achtergrond: al 8 jaar geleden startte hij Skycoin, dat is een eeuwigheid in cryptoland.

De andere twee, die wel met hun ‘gewone’ naam vermeld staan, wel zonder foto waarbij Synth wel gewoon met foto te zien is, zijn Houwu Chen (mede-maker van Ethereum en schrijver van de Obelisk whitepaper) en hardcore programmeur Steve Leonard die alle software van Skycoin maakte. Bijzonder is dat er naast deze drie nu geen andere mensen bij betrokken lijken te zijn bij het maken van dit project, met uitzondering van indrukwekkende namen als advisors en investeerders.

Een van die investeerders is Patrick Dai, baas van QTUM, ook een niet onaardig project. Ook hier is men weer op zoek naar nieuwe zeldzame developers, dus in die zin lijkt het alsof er nog meer dan die drie founders werken aan het project.

Ondanks al die ambities en de vele projecten waar ze aan werken, is het wel logisch. Als je zegt: ik wil een nieuw, vrij en plat internet, dan ontkom je er niet aan om je eigen internet opnieuw te bouwen. Waarom? Omdat het huidige internet zwaar beïnvloedt wordt door o.a. de grote vijf (Microsoft, Google, Facebook, Amazon, Apple). Als je kort door de bocht ervoor zorgt dat zij er niet meer bij kunnen, dan heb je wel wat te pakken. Maar dan moet je wel alles zelf opnieuw maken, schrijven en bouwen. En bij Skycoin is de SKY dus niet de limit!

Sleutel van dit verhaal: de Skyminer

Wat een teasers, bij Skycoin. Ze hebben een supergeile unboxing video gemaakt van hun Skyminer, waarbij vooral veel aan de verbeelding over wordt gelaten… Ze laten in een ander filmpje zien hoe die Skyminer er écht uit ziet. Beide video’s zijn onderaan dit stukje te vinden. De Skyminer, eigenlijk een verzameling Raspberry Pies, speelt een grote rol op het gebied van een eigen peer-to-peer ketting, of blockchain. Hoe meer miners, hoe groter de impact en hoe groter de draagkracht. Omdat Skycoin dus hun eigen protocol genaamd Fiber hebben bedacht, is het denkbaar dat wij zo’n Skyminer willen hebben om A: te ontwikkelen, B: te kunnen betalen en betaald kunnen worden en C: deel te maken van een uniek ecosysteem.

Dit maakt Skyminer minder afhankelijk van super tech-savvy computer nerds en kan ook gebruikt worden voor minder technische mensen, een super interessante propositie, want ook al doe je verder niets met die Skyminer behalve minen en staken, dan nog wordt je meegetrokken in het verhaal van Skycoin. In die zin vind ik de aandacht voor Skycoin ondermaats, want het wil antwoord geven op huidige problemen van het internet en van wat we nu kennen als blockchain.

Dat terwijl Skycoin een jarenlange ervaring heeft en al in 2013 een indrukwekkende lijst aan ontwikkelingen liet zien op bitcointalk. Daar is te zien dat ze niet veel afgeweken zijn van hun originele idee en dragen ze ook nog steeds dezelfde naam. A force to be reckoned with. Want crypto projecten die zo lang bestaan en zo lang vast houden aan hun werk… Dat zijn de echte krenten uit de pap.

Skycoin: vijf jaar ontwikkeltijd om vervolgens kleinschalig te lanceren.

Het doet allemaal wat kleinschalig aan, terwijl dit toch een heel groot project is, zeker als ze het hele internet opnieuw willen lanceren. Voor de handel was SKY wel een interessante munt de afgelopen maanden door grote stijgingen en dalingen. Het is een project wat al heel lang loopt, dus op zich is het opvallend te noemen dat ze nog maar zo’n lage waarde hebben (totale marketcap ca $73 mln). Toch is het pas laat tot een echte coin gekomen, dus wie weet is deze munt nu nog simpelweg ondergewaardeerd.

Het uitblijven van hun Skyminer, toch wel het belangrijkste flagship, zal zeker een rol hebben in het laag blijven van de prijs. Ze hebben het daarbij ook wel moeilijk omdat er nu overal nieuwe miners uit de grond gestampt worden. Als ze een betrouwbare partij blijken te zijn en je ontvangt na braaf te wachten op de waitinglist voor de Skyminers het apparaat thuis, dan zal dit zeker invloed hebben op de waarde van Skycoin. Over de aanschafprijs van de Skyminer is nog niets concreets te vinden.

Zeker een munt om in de gaten te houden. Hun website ziet er prachtig uit, hun roadmap is boordevol en de ambities torenhoog. De moeite, denk ik! Nu nog die verdomde miner, breng dat ding nou eens uit! 🙂

Introductie Skycoin Skyminer

Sexy unboxing Skycoin Skyminer

Meer Pim Piepers? Lees het hier!

Over Pim Piepers

Pim Piepers, vader van Noah en Mikki, partner van Linda, is een zelfstandige ondernemer die vanuit zijn vakgebied online, content, foto, video en ict in de cryptomunten gerold is. Hij is een beetje een conservatief: er is bitcoin, en tot nu toe is er nog geen duidelijke opvolger.

Pitbull Content, zo heet het content bureau van Pim Piepers, en sinds kort mag hij ook rond bazuinen dat hij eigenaar is van het kersverse CryptoCursus.com.

Cryptocursus.com

CryptoCursus.com heeft zich ten doel gesteld mensen te voorzien van helderheid en duidelijkheid in een tijd van chaos waar iedereen zo’n beetje het woordje ‘blockchain’ voor of na zijn productnaam zet waardoor men door de alom bekende bomen het bos weer eens niet ziet. Dit alles ondersteund door de Ledger Nano S, een populaire hardware wallet waarop we onze cryptomunten kunnen op slaan.

Pim heeft een uitgesproken mening die soms de confrontatie niet uit de weg gaat. Pim is een geharnaste idealist en ziet in bitcoin de vrijheid die de mensheid ontnomen is door een mega groot financieel conglomeraat wat door middel van een anti-democratisch pschulden systeem de halve wereld in de tang houdt.

Eerder schoof Pim aan bij de CryptoTrader.nl Weekly Recap waarbij hij samen met een aantal anderen het bijzondere cryptoland onder de loep nam.

Voor Pim is duidelijk: we hebben de thuiscomputer op zien komen, de laptop, het internet, de smart phone, de tablet, TV on demand en alle andere facetten die bij het internet komen. Wat was hier bij het sleutelwoord? Vrijheid.

Logischerwijs komt er dus ook op gebied van regels en geld (macht) een aardverschuiving. Het internet 3.0 wordt voor onze ogen geboren. Prachtig toch? Nu kunnen we ons bevrijden van de banken door zelf onze bank te zijn. Wie wil dat nou niet? Maar het komt wel met alle gevolgen van dien.

Wie het podium op zoekt krijgt ook tomaten…

Mis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com