decentralisatie » Crypto startup Bancor krijgt hack van 23,5 miljoen voor de kiezen

Crypto startup Bancor krijgt hack van 23,5 miljoen voor de kiezen

De Israëlische cryptohandelaar Bancor is slachtoffer geworden van een hack. Daarbij is voor 23,5 miljoen dollar buitgemaakt. Het bedrijf wist met noodprotocollen de roof van 10 miljoen dollar uiteindelijk te voorkomen door de eigen Bancor-tokens te bevriezen.

Hack

De waarde van de Bancor Netwerk Tokens (BNT) ging op verschillende cryptobeurzen stevig omlaag. Sinds maandag verloor het 30 procent aan waarde en staat voor de afgelopen 24-uurs handel op een min van bijna 9 procent.

Het Bancor platform maakte de effecten van deze inbraak gisteren bekend. Zo is er voor 12,5 miljoen dollar aan ethereum gestolen. Daarnaast is er 1 miljoen dollar aan PundiX (NPXS) gestolen en voor 10 miljoen dollar aan BNT. De laatste zijn op een later tijdstip bevroren zodat deze niet meer kunnen worden gebruikt. Aan de hack is in totaal dus een bedrag van 23,5 miljoen dollar verbonden.

Het betreft voornamelijk een behoorlijke reputatieschade voor Bancor. Wallets van de gebruikers zijn volgens Bancor echter altijd veilig gebleven.

ICO

Bancor wist vorig jaar 153 miljoen dollar op te halen met haar intitial coin offering (ICO). In het eerste jaar van het bestaan verwerkte de start-up meer dan 1 miljard dollar aan zogeheten tokenconversies.

De hack komt op een ietwat vreemd moment aangezien ethereum oprichter Vitalik Buterin juist het gedecentraliseerde platform had aangewezen als superieur. Litecoin oprichter Charlie Lee daarentegen is een andere mening toebedeeld.

Galia Benartzi

Wij spraken afgelopen week Galia Benartzi, mede oprichter en head of business development van Bancor tijdens het TechCrunch blockchain event in Zug. Daarbij gaf ze meer uitleg aangaande decentralisatie.

Bronnen: Mashable, TechCrunch, News Bit

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder