Dentacoin Partnerships Persberichten Press releases

Dentacoin gaat samenwerking met MobiDent aan in promotie van preventieve digitale tandheelkunde

persbericht

   
   

Dentacoin Foundation, het in Nederland gevestigde bedrijf achter de eerste blockchainoplossing voor de wereldwijde tandartsindustrie, kondigde een nieuwe samenwerking aan met MobiDent – een in India gevestigd bedrijf dat zich richt op het toegankelijk en betaalbaar maken van preventieve tandheelkundige zorg.

“MobiDent probeert een nieuw ecosysteem voor tandheelkunde te creëren door een nieuwe generatie tandartsen (Digi tandartsen genaamd) te creëren, die worden getraind in tandheelkundige thuiszorg aan de MobiDent Academy for Digital Dentistry, bevoegd voor Caddy Clinic en verbonden met families die gebruik kunnen maken van ons Digital Dentistry Revolution Platform om on-demand goede en goedkope preventieve tandheelkundige zorg te bieden. Nu er een munteenheid beschikbaar is voor alle verbonden partijen, waarom zouden we die dan niet gaan gebruiken”, aldus Vivek Madappa, medeoprichter bij MobiDent.

MobiDent’s Caddy Clinic: “Tandkliniek in een koffer” voor betaalbare en toegankelijke tandheelkundige zorg

MobiDent werd in januari 2011 opgericht door Dr. Devaiah Mapangada en ondernemer Vivek Madappa in Bangalore, India’s Silicon Valley. De unieke propositie heet Caddy Clinic, of “tandheelkundige kliniek in een koffer” en bestaat uit een draagbare tandheelkundige stoel en tandheelkundige instrumenten en apparatuur die nodig zijn voor elementaire tandheelkundige procedures.

MobiDent biedt met zijn revolutionaire mobiele tandheelkundige zorg voordelen voor zowel patiënten als tandartsen. Patiënten krijgen regelmatig tandheelkundige zorg tegen lagere kosten en zonder de onaangename tijdrovende bezoeken aan de tandheelkundige praktijk. Tandartsen in de praktijk hebben de mogelijkheid om meer patiënten te behandelen en jonge professionals kunnen hun carrière beginnen met minder risico en grote besparingen in vergelijking met de investering die nodig is voor het openen van een conventionele tandheelkundige praktijk*. De afgelopen 4 jaar wist het concept 40 tandartsen uit heel India aan te trekken met een total van 65.000 patiënten.

MobiDent werd in 2016 opgenomen in de top 10 van 19.000 bedrijfsideeën die deelnamen aan India’s grootste prijsvraag voor ondernemerschap, georganiseerd door The Economic Times & IIM-A. Uit dezelfde 10 projecten won MobiDent de eerste prijs, uitgereikt door de Royal Academy of Engineering in Londen.

* In tegenstelling tot conventionele tandheelkunde, waar het oprichten van een kliniek meestal meer dan 12.000 dollar kost, kost het MobiDent taximodel slechts 1.125 dollar en zijn bestelwagenmodel tussen de 2.250 en 4.500 dollar. Bron: www.knowledge.wharton.upenn.edu

  bitcoin meester  

Intelligente preventie & digitale technologie: Waar MobiDent op één lijn ligt met Dentacoin

MobiDent verschilt daarnaast van traditionele tandheelkunde door zijn sterke nadruk op preventieve tandheelkundige zorg, die de kansen op ernstige problemen met 80-90% vermindert, en zo de kosten en de pijn vermindert, aldus Dr. Devaiah Mapangada. MobiDent biedt daarom speciale jaarpakketten voor thuiszorg aan, die twee huisbezoeken per jaar omvatten, voor een controle, reiniging en polijsten – evenals onbeperkt teleconsults, een tandheelkundig gezondheidsrapport en 10% korting op eventuele verdere behandelingen.

“Deze gedigitaliseerde, preventie-georiënteerde, patiënt-georiënteerde benadering van de tandheelkunde is volledig in lijn met de kerntaak van Dentacoin. Wij geloven dat onze samenwerking met MobiDent tandartsen zal helpen om de benodigde hogere efficiëntie te bereiken en tegelijkertijd de toegang voor patiënten, tot preventieve tandheelkundige zorg, drastisch te verbeteren”, aldus Ali Hashem, Key Account Manager bij Dentacoin Foundation.

Dentacoin (DCN) geimplementeerd door MobiDent voor betalingen en beloningen

“Op het moment dat ik hoorde over Dentacoin was ik benieuwd naar de mogelijkheden ervan. Als de wereld op weg is naar een digitale revolutie, is een nieuwe, universele munt nodig, die los staat van regeringen, landen of de politiek. Een munt die ons allemaal digitaal kan verbinden en vertrouwen en transparantie garandeert”, aldus Vivek Madappa, medeoprichter van MobiDent.

Nu zal elke aankoop van Caddy Clinic (beschikbaar op Indiegogo) tandartsen in staat stellen om 5% korting te ontvangen en hun beloning in Dentacoin te claimen, als ze Dentacoin Trusted Reviews gaan gebruiken en DCN accepteren als betaalmiddel voor hun diensten. MobiDent wil de komende maanden een mobiele app uitbrengen om patiënten eenvoudig in contact te brengen met tandartsen.

MobiDent zet in samenwerking met Dentacoin een nieuwe koers in de tandheelkundige zorg, gericht op het verbeteren en het betaalbaar maken daarvan door een verschuiving van het paradigma van “zieke zorg” naar patiëntgerichte preventieve tandheelkundige zorg en het benutten van de digitale technologievoordelen. Deze samenwerking draagt ook bij aan de uitbreiding van het Dentacoin netwerk, dat op dit moment bestaat uit meer dan 4000 tandartsen en vijfendertig klinieken in 14 landen, waarbij DCN wordt geaccepteerd als betaalmiddel voor tandheelkundige diensten. Bekijk alle Dentacoin partnerklinieken hier.

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

2 berichten

Dentacoin Weekly Updates: June 29 - July 6 - Dentacoin blog 9 juli 2018 at 09:13

[…] BitCoinMagazine – Dentacoin gaat samenwerking met […]

Dentacoin Weekly Updates: July 6 - 13 - Dentacoin blog 13 juli 2018 at 16:16

[…] BitCoinMagazine – Dentacoin gaat samenwerking met […]

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com