TenX meer dan 50% waard in 24 uur, gerucht om bankvergunning in Zuid-Korea

De cryptomunt TenX (PAY) is binnen 24 uur met meer dan 50 procent gestegen. Hoe is deze enorme groei te verklaren?

1. Een bankvergunning in Zuid-Korea?

De voornaamste reden ligt in Zuid-Korea: daar gaat het zeer hardnekkige gerucht dat TenX een bankvergunning van de Zuid-Koreaanse autoriteiten toegewezen krijgt. Met een vergunning kan het bedrijf haar eigen fysieke crypto betaalkaart en creditcard lanceren zonder afhankelijk te zijn van een andere bank of financiële instelling. TenX biedt al apps aan waarmee tokenholders hun tokens op hun mobiel kunnen opslaan en ermee kunnen afrekenen.
Momenteel duurt de distributie van de fysieke TenX-kaart te lang en stappen consumenten over naar concurrenten als Monaco, nu bekend als Crypto.com; Wirex, Xapo of Tokencard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers van TenX handelt op de Zuid-Koreaanse ruilbeurs Bithumb voor bijna 8 dollar, dit terwijl de koers van PAY op bijvoorbeeld Bittrex maar 1 dollar is.

2. Binance notering?

Een ander hardnekkig gerucht is dat de token PAY van TenX binnenkort wordt genoteerd aan Binance, de grootste cryptoruilbeurs van dit moment op basis van handelsvolume.
Niemand van het TenX-team heeft de geruchten ontkend nog bevestigd. Dit kan een voorbeeld zijn van een “pump-en-dump” strategie waarbij een cryptomunt door een geruchtenstroom de lucht in wordt gepompt, om daarna snel weer in waarde te kelderen.

Update 17.00 uur: inmiddels zet de koers weer een dalende trend

Lees meer over:
Binancecryptokoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...