Blockchain ethereum Nieuws

Tour de France op de blockchain

Aangezien er tegenwoordig een blockchain-oplossing bedacht wordt voor bijna alles, waarom geen blockchain-sportpoule? Sowieso is de wereld van online weddenschappen een die zich prima leent voor een oplossing met de blockchaintechnologie.

   
   

Diip Blockchain

Startup diip Blockchain komt daarom met een Tour de France op de blockchain. De winnaar van de Blockchain Tourpoule ontvangt daarbij de hoofdprijs van 1 ethereum. Volgens diip gaat het om de eerste sportpoule op de blockchain.

Thomas de Wolf van diip: “Het voordeel is dat je niet hoeft te vertrouwen op een bedrijf om een objectieve winnaar te kiezen. Ook is de kans erg klein dat er ingebroken wordt of dat er persoonsgegevens doorverkocht worden. Toch was het voornaamste doel van deze blockchain-toepassing om te laten zien wat er mogelijk is met blockchain-technologie”

Betrouwbaarheid en transparantie, dat is waar de blockchain om draait. Daarom niet vreemd om een sportpoule op de blockchain te zetten.

  bitcoin meester  

Hoe werkt het?

Via MetaMask wordt gevraagd om transactiekosten te betalen, de enige kosten die gemaakt zullen worden. Na die bevestiging komen 100 diip tokens in een persoonlijke wallet vrij, die kunnen worden uitgegeven om een eigen team samen te stellen van 8 renners. Daarna wordt de inschrijving bevestigd en in de blockchain gezet.

Zodra de uiteindelijke uitslag bekend wordt gemaakt door de organisatie van de Tour zullen eerst huidige scores van de laatste etappe worden geüpload. Vervolgens worden automatisch de punten voor de eindscore berekend. Het contract zal op basis daarvan automatisch 1 Ethereum overmaken om de winnende speler te belonen.

Inschrijvingen zijn helaas al gesloten, de deadline was immers afgelopen zaterdag, de startdag van de Tour.

Bron: Diipblockchain, Sprout

Foto: Flickr / Bickie Pickie

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com