Bitcoin cryptomunten ICO Nieuws onderzoek Regulering

Verduidelijking cryptoregulatie G20 drie maanden verschoven

De G20-lidstaten zouden deze maand met een verduidelijking komen in regulatie van cryptovaluta’s. Uit gisteren gepubliceerde documenten blijkt dat de uiterste termijn voor de herziening van een wereldwijde anti-witwasnorm (anti-money laundering / AML) voor cryptovaluta’s nu naar oktober is verschoven.

   
   

G20

In een gezamenlijke verklaring van de G20 ministers van Financiën en presidenten van betreffende centrale banken wordt het standpunt over “waakzaam” toezicht op cryptovaluta’s herhaald. Zij kwamen afgelopen weekend bijeen.

Voorts hebben de lidstaten de Financial Action Task Force (FATF) – een intergouvernementeel orgaan dat is opgericht voor de bestrijding van het witwassen van geld en terrorismefinanciering – verzocht om binnen drie maanden duidelijk te maken hoe de bestaande AML-normen op cryptovaluta’s kunnen worden toegepast. In principe goed nieuws voor de cryptogemeenschap.

“While crypto-assets do not at this point pose a global financial stability risk, we remain vigilant. … We reiterate our March commitments related to the implementation of the FATF standards and we ask the FATF to clarify in October 2018 how its standards apply to crypto-assets”

  bitcoin meester  

AML-normering

Het lijkt dus niet bijzonder te vlotten, hoewel een uniforme aanpak in regulatie uiteraard de nodige tijd vergt. Verder mag de zienswijze op de crypto’s door de groep meer dan positief worden genoemd. Sprake van een wereldwijde cryptoban is er zeker niet.

De G20 verzocht de FATF in maart al een AML-norm inzake cryptovaluta’s op te stellen, in een poging wereldwijd uniforme regelgeving op dit gebied te creëren. Vorige maand werd gemeld dat de FATF van plan is bindende regels aangaande AML te ontwikkelen voor cryptobeurzen wereldwijd.

Begin vorige week presenteerde de Financial Stability Board, een organisatie die zich richt op het analyseren van – en het doen van aanbevelingen aan de G20 over – mondiale financiële systemen, verschillende meeteenheden voor het monitoren van cryptoactiva in aanloop naar de bijeenkomst afgelopen weekend.

Het bevat een opsomming van verschillende parameters die de FSB zal gebruiken om de zich ontwikkelende cryptomarkten in het oog te houden. Ze zouden moeten helpen risico’s te identificeren en te beperken, waarbij consumenten en beleggers in bepaalde mate bescherming genieten, marktintegriteit behouden wordt en de financiële stabiliteit gewaarborgd.

FSB is leidend

Het gestandaardiseerde kader werd samen met een verslag gepubliceerd en voorgelegd aan de ministers van Financiën en de presidenten van de centrale banken van de G20.

Volgens het document zullen de inspanningen van de FSB op het gebied van toezicht gericht zijn op de prijsvolatiliteit van crypto-activa, de omvang en de groei van het aanbod van ICO’s, het bredere gebruik van crypto voor betalingen en institutionele blootstelling, alsook de volatiliteit van de markt in vergelijking met goud, valuta’s en aandelen.

De FSB – die door Mark Carney, gouverneur van de Bank of England wordt geleid – zal daarnaast periodiek kwalitatieve rapporten samenstellen om informatie aangaande marktvertrouwen in te winnen, aldus het rapport.

Bronnen: G20, FSB

Foto: Flickr / Crypto360

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com