Vooraanstaand econoom El-Erian ziet bitcoin koopwaardig onder de 5.000 dollar

bitcoin

Nu bitcoin bijna 70 procent lager staat dan haar piek in december denkt zelfs een autoriteit als Mohamed El-Erian dat het een koopje is.

  bitcoin meester  

Zwaargewicht

Mohamed El-Erian, belangrijkste economisch adviseur van Allianz, mag een absoluut zwaargewicht heten. Bij PIMCO was hij bestuurder en hoofd portefeuille opkomende markten, daarna werd hij benoemd tot CEO en voorzitter van de Harvard Management Company.

In 2012 kondigde president Obama aan dat El-Erian zou worden benoemd tot voorzitter van de Global Development Council van de president. Hij leidde die raad in rol van informatieverstrekker en directe adviseur van de president.

Hij heeft zitting gehad in verschillende raden en comités, waaronder het Amerikaanse Treasury Borrowing Advisory Committee, het IMF Committee of Eminent Persons en het Peterson Institute for International Economics.

efin
blockport

Bitcoin interessant

El-Erian, beschouwd als één van de meest invloedrijkste denkers wereldwijd in de financiële markt, gaf vrijdag aan dat de bitcoin koopwaardig mag heten zou de munt beneden de 5.000 dollar dalen.

El-Erian: “I don’t think you get all the way back to $20,000, but I do think that you need to establish a base whereby the people who really believe in the future of bitcoin consolidate and then that provides you a lift”

Bitcoin zag in 2017 een bliksemsnelle stijging doordat de populariteit van digitale valuta sterk steeg en tientallen concurrenten op de markt kwamen. Sindsdien kende het echter een grote terugval sinds een prijspiek van meer dan 19.000 dollar in december.

Bitcoin of blockchain

Nu gaat het om de vraag wat de toekomst van crypto’s zal zijn en de vormen die bitcoin en andere cryptomunten zullen aannemen. Waar op een gegeven moment er meer dan 40 cryptovaluta’s waren met marktkapitalisaties boven de 100 miljard dollar, kent alleen de bitcoin nu dat geluk. El-Erian gaf aan dat de meeste cryptovaluta’s waarschijnlijk helemaal niet als valuta’s zullen worden bestempeld, maar veeleer commodities zullen worden beschouwd.

El-Erian: “I suspect that if you look 10 to 15 years down the road, we will have digital currencies but the public sector will have involvement in that. It will not be pure bitcoin. But the blockchain technology, take that seriously”

De blockchain vormt de basis van de bitcoin, en dient als digitaal grootboek in financiële transacties. Het zal naar verwachting in de toekomst op grote schaal gaan worden gebruikt in het bankwezen, maar ook andere sectoren. Bitcoin zal naast die technologie bestaan, maar wellicht niet zoals de echte “believers” ervan verwachten.

Bronnen: CNBC, Wall Street Pit

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter