Altcoins Blockchain Coin Highlights cryptomunten Nieuws

Coin Highlight #8: Quantstamp (QSP), de Deloitte van de blockchain

De meest revolutionaire eigenschap van de blockchaintechnologie is dat er geen vertrouwen meer nodig is door de tussenkomst van een derde partij, in de vorm van een objectief persoon of autoriteit. Tegenwoordig kunnen we vertrouwen in de technologie zelf in de vorm van een smartcontract. Maar klopt dit wel?

   
   

In dit artikel maken we duidelijk met een voorbeeld dat er nog wat haken en ogen aanzitten. Cryptocurrency Quantstamp krijgt daarmee zijn bestaansrecht. De toekomst van Quantstamp lijkt veelbelovend want het levert een onmisbare dienst binnen de blockchainwereld.

Voorbeeld

In Nederland hebben maar weinig boeren een oogstverzekering, waarbij het grootste obstakel de transactiekosten zijn. Dit bestaat voor het grootste gedeelte uit assurantiebelasting. Daarnaast kan pas worden uitgekeerd nadat de oogst is verkocht en er bepaald is wat de daadwerkelijke schade is. Verzekeren via de blockchain is veel efficiënter en voordeliger. Als voorbeeld geef ik een oogstverzekering in de vorm van zo’n smartcontract.

De hele oogst van boer Vitalik is als gevolg van aanhoudende droogte verloren gegaan. Gelukkig is hij verzekerd en is zijn polis vastgelegd in een smartcontract. Dat wil zeggen dat hij geen schadeclaim in hoeft te dienen en te wachten tot een expert de schade heeft vastgesteld. Als er aan de polisvoorwaarden wordt voldaan, wordt de verzekerde som automatisch uitbetaalt.

Als de voorwaarde voor schadevergoeding bijvoorbeeld is dat het 8 weken droog moet blijven, dan krijgt hij automatisch de verzekerde som, zodra het 8 weken lang droog is gebleven. De data hiervan is afkomstig van een van te voren afgesproken partij en dit alles wordt vastgelegd in de polis in de vorm van een smartcontract.

  bitcoin meester  

Het probleem

Het probleem met deze technologie is dat de smartcontracts worden geprogrammeerd in code en het aantal programmeurs dat foutloos smartcontracts kan schrijven zeer beperkt is. Hierdoor is de kans op bugs of kwetsbaarheden aanwezig en de gevolgen van het exploiteren van een bug door een kwaadwillende partij kunnen ernstig zijn. Hackers hebben bijvoorbeeld miljoenen aan Ether ontvreemd bij The DAO hack op 17 juni 2016.

In zo’n geval blijkt een smartcontract toch niet zo “smart”. Het systeem functioneerde wel goed, maar het smartcontract was onjuist geprogrammeerd met alle gevolgen van dien. We moeten hierdoor ons vertrouwen weer in mensen steken die op hun beurt de smartcontracts controleren.

En toen was er Quantstamp

Quantstamp levert deze dienst op de Ethereum blockchain en zal in de toekomst ook uitbreiden naar andere platforms. Quantstamp lost het probleem van kwetsbaarheden in de code op door smartcontracts te auditen. Wanneer er een smartcontract aan wordt geboden voor een audit wordt het gecontroleerd op kwetsbaarheden. Wanneer de audit voltooit is ontvangt men een rapport met de veiligheidsrisico’s.

De toekomst van Quantstamp is daarmee zoals gezegd veelbelovend, want het levert een onmisbare dienst binnen de blockchainwereld. Niet vreemd dat Quantstamp dan ook al meerdere partners aan heeft weten te trekken. Waaronder grote namen binnen de blockchainwereld als Wanchain, EOS en Binance.

Niet de minste!

Momenteel kunnen smartcontracts in BETA worden ge-audit voor maar 1 euro of 25 QSP tokens.

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com