Hacker mag 750.000 dollar borg in bitcoin betalen

Een Italiaanse hacker mag 750.000 dollar in bitcoins of een andere cryptocurrency betalen als borg. Het zou de eerste keer zijn dat een Amerikaanse rechtbank op deze wijze cryptovaluta accepteert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Electronic Arts

De 25-jarige Italiaan Martin Marsich werd op 8 augustus gearresteerd op de luchthaven van San Fransisco, terwijl hij onderweg was naar Servië. Hij had zowel een Italiaans als Servisch paspoort bij zich.

Hij wordt ervan beschuldigd een grote hack te hebben gepleegd bij het populaire computerbedrijf Electronic Arts (EA), bekend van spellen als FIFA, Battlefield en Star Wars Battlefront.

Volgens de aanklagers heeft Marsich door de hack toegang gekregen tot ongeveer 25.000 accounts die het voetbalvideospel FIFA speelde. Met de gegevens van deze gebruikers kon Marsich in game items kopen.

Cryptovaluta

Naar verluidt verkocht hij de accounts op de zwarte markt. Electronic Arts beweert dat de acties van Marsich hen 324.000 dollar heeft gekost.

Rechters kunnen zelf bepalen op wat voor wijze beschuldigden borg moeten voldoen, gekeken naar hun bezit. Marsich zou in dit geval behoorlijk wat cryptovaluta bezitten.

Hij zal vandaag laten weten of hij daadwerkelijk de borg in cryptovaluta zal voldoen. Als hij dit niet betaalt hangt hem een gevangenisstraf van 5 jaar boven het hoofd. Daarnaast krijgt hij ook nog eens een boete van maximaal 250.000 dollar.

Hoewel er eerdere gevallen bekend zijn van mensen die borg betaalden met cryptovaluta is dit waarschijnlijk het eerste geval waarbij er iemand direct met cryptovaluta zal betalen zonder het eerst te converteren naar fiat valuta. Tevens ging het niet eerder om zo’n hoog bedrag.

Bronnen: Engadget, Gizmodo

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief