Nieuwsberichten » Blockchain » Persbericht: Nieuw tijdperk digitale gegevens en waarde verdeling

Persbericht: Nieuw tijdperk digitale gegevens en waarde verdeling

Persbericht – Het idee van cryptocurrencies en de blockchaintechnologie werd in 2009 wereldkundig gemaakt, bijna tien jaar geleden. In minder dan tien jaar tijd is bitcoin erin geslaagd een ongelooflijk krachtige en populaire digitale munteenheid te worden.

Vandaag de dag gaat het niet alleen meer om de “cryptocurrency”. De onderliggende blockchaintechnologie heeft de wereld veroverd en biedt een veel flexibelere oplossing dan enkel een valuta die het mogelijk maakt om veilig, snel en transparant online een transacties uit te voeren.

Dankzij de blockchaintechnologie kunnen bedrijven toepassingen ontwikkelen die profiteren van peer-to-peer dataverdeling, veelzijdiger zijn en betere veiligheid bieden ten opzichte van bestaande databases. Ook bedrijven in de gezondheidszorg hebben de potentie gedetecteerd.

Blockchain in de gezondheidszorgsector

Het gebruik van de blockchain heeft een groot aantal voordelen voor de zorgsector. Deze technologie kan bijvoorbeeld apotheken helpen hun inventaris beter bij te houden en de verstrekking van geneesmiddelen aan patiënten bij te houden. Het maakt het ook mogelijk patiëntendossiers sneller en gemakkelijker te delen tussen artsen, specialisten en bijvoorbeeld chirurgen. Uit een onderzoek van IBM is gebleken dat liefst 16 procent van de zorgmanagers van plan is om in het komende jaar de blockchaintechnologie te integreren in faciliteiten en activiteiten.

Zowel patiënten als zorginstellingen hebben baat bij blockchaintoepassingen. Door de decentrale verspreiding van gegevens kunnen meerdere artsen tegelijkertijd patiëntendossiers bestuderen, terwijl de patiënt ook zijn huidige gezondheidstoestand goed in de gaten kan houden. Door de blockchaintechnologie kan verwarring gemakkelijk worden voorkomen en kunnen beveiligingsfuncties aanzienlijk worden verbeterd, in vergelijking met de manier waarop gegevens momenteel worden opgeslagen en gedeeld.

Vandaag de dag vertrouwen veel zorginstellingen nog steeds op verouderde systemen die lokale patiëntendossiers bijhouden. Dit kan een nauwkeurige diagnose moeilijker maken, waarbij artsen vaak extra tests moeten uitvoeren om tot meer inzicht te komen. Uiteindelijk leidt dit tot een aanzienlijke stijging van de kosten voor het in stand houden van een patiëntgerichte bedrijfsvoering.

De blockchaintechnologie helpt artsen patiëntgegevens direct met specialisten op een veilige manier te delen, waardoor een effectievere manier van communiceren ontstaat en er sneller een nauwkeurigere diagnose kan worden gesteld.

Deze technologie wordt gebruikt in verschillende categorieën binnen de gezondheidszorg. Een uitstekend voorbeeld is hoe DentaCoin een revolutionair systeem heeft gecreëerd door gebruik te maken van de blockchaintechnologie. Het bedrijf heeft officieel hun eigen cryptovaluta (geaccepteerd als betaalmiddel door verschillende tandheelkundige klinieken, laboratoria en leveranciers in 16 landen). Ook creëerde het een aantal op de blockchain gebaseerde toepassingen, die er voor zorgen dat de tandheelkundige zorg effectiever en meer gestroomlijnd is voor zowel patiënten als tandartsen en leveranciers.

Hoe de blockchain nu al impact heeft op de gezondheidszorg

Veel bedrijven in de gezondheidszorg hebben zich al tot de blockchain gewend om zich op te maken voor een nieuwe wereld. Enkele andere voorbeelden hoe de blockchain impact heeft op de zorgsector:

– Patiënten kunnen hun eigen gezondheidsdossiers bijhouden, terwijl artsen en specialisten snel toegang krijgen tot een volledig medisch dossier van hun patiënten.

– Medicalchain maakt het delen van medische en gezondheidsdossiers tussen verschillende artsen gemakkelijker dan ooit tevoren.

– Blockpharma zorgt ervoor dat essentiële details over de geldigheid van farmaceutische drugs voorhanden en betrouwbaar zijn. Ook de mogelijkheid van vervalsing van een specifiek drug wordt met Blockpharma duidelijk.

– Guardtime verhoogt de veiligheid en vertrouwelijkheid van patiëntendossiers door middel van geavanceerde blockchainfuncties.

Conclusie

De blockchaintechnologie biedt vandaag de dag niet alleen een effectieve manier om financiën te beheren en cross border transacties uit te voeren, maar stelt bedrijven ook in staat om gedecentraliseerde toepassingen te bouwen om efficiëntie te verhogen in specifieke usecases.

Ook de zorgsector zal daarbij veel baat hebben bij de integratie van de blockchain in verschillende bedrijfsmodellen, waarmee een nieuw tijdperk van digitale gegevens en waarde verdeling wordt ingeluid.

Referenties

1 Julia Finch. From Silk Road to ATMs: the history of bitcoin. The Guardian. 14 September 2017.
2 U. Sharma. Blockchain in healthcare: Patient benefits and more. IBM Unleashed: IBM Blockchain Blog. 30 October 2017.
3 Dentacoin Partner Network: See Where You Can Pay with DCN.
4 Top 12 Companies Bringing Blockchain To Healthcare. The Medical Futurist.

Over Dentacoin

Dentacoin is de eerste blockchainoplossing voor de wereldwijde tandartsindustrie, gericht op het verhogen van de efficiëntie binnen de branche en het verleggen van het paradigma van ‘ziekenzorg’ naar preventieve zorg door middel van tal van blokketentoepassingen en een gemeenschappelijke branchespecifieke cryptovaluta (Dentacoin, DCN).

Dentacoin Assurance is een verzekeringsachtig model ontwikkeld door de Dentacoin Foundation, waarbij betalen voor preventie in plaats van behandeling wordt gestimuleerd.

Disclaimer: bovenstaand artikel is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en Dentacoin.

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefMeepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers richting $11.400?

John van Meer

Bitcoin (BTC) door $11.000 na uitspraken Witte Huis, altcoins herstellen

Wessel Simons

Trump-regering ziet witwassen via bitcoin (BTC) en cryptomunten als ‘nationale veiligheidskwestie’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder