Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Thomson Reuters gaat samenwerking aan met CryptoCompare

/
/
/
Spread Your Crypto Love

Het Canadese massamedia en informatiebedrijf Thomson Reuters heeft laten weten een crypto activa data partnership aan te gaan met CryptoCompare.

CryptoCompare

CryptoCompare, voorheen cryptocoincomparison.com, betreft een gratis internetforum. Men kan er na registratie een profiel aanmaken, interactief de laatste trends rond cryptovaluta’s bespreken, reviews raadplegen en in realtime de evolutie van de cryptomarkt volgen.

De gegevens voor Reuters zullen afkomstig zijn van een grote verscheidenheid aan vertrouwde en gerenommeerde beurzen, voor zover daar in deze jonge sector sprake van kan zijn. Zoals in het persbericht wordt uitgelegd, zal CryptoCompare nu orderboekgegevens en handelsgegevens over 50 cryptovaluta’s verstrekken voor het financiële desktopplatform Eikon van Reuters, dat gericht is op institutionele beleggers.

Interesse institutionele beleggers

Sam Chadwick, directeur strategie in innovatie en blockchain bij Reuters, merkt op dat de daling van de prijs van veel cryptovaluta’s dit jaar er niet voor heeft gezorgd dat de interesse minder is. Klanten tonen juist een toenemende vraag naar tariferingsdekking van de belangrijkste namen in crypto.

Reuters was al bezig met het monitoren van cryptocurrencies via een afzonderlijke overeenkomst met MarketPsych Data. Dat bedrijf levert sinds juni gegevens waarbij 100 cryptocurrencies in Reuters’ sentiment data pool worden gevolgd. Het mag uiteraard positief nieuws heten dat Reuters volop in deze branche stapt. Niet zo vreemd ook, gekeken naar het feit dat institutionele beleggers in toenemende mate interesse tonen in dergelijke activa.

Reuters al langer actief in crypto’s

Ook de oprichter en CEO van CryptoCompare, Charles Hayter, verklaarde in het persbericht dat de belangstelling van institutionele beleggers is toegenomen.

Hayter: “As the digital asset markets mature, we see a fast-growing demand from the institutional investor community for comprehensive, real-time and global market data, which can be trusted as the basis for investment decisions”

In maart lanceerde Reuters ook al een Bitcoin sentiment data feed naar haar MarketPsych Indices (TRMI). Daarmee worden gegevens verkregen door meer dan 400 nieuws- en mediasites te scannen gerelateerd aan cryptocurrencies.

Onderzoek

Uit een onderzoek door Thomson Reuters bleek in april al dat cryptocurrency trading door financiële bedrijven dit jaar een flinke boost zou kunnen krijgen. Het onderzoek werd gedaan onder 400 klanten van Thomson Reuters, waarvan 20 procent aangaf binnen drie tot twaalf maanden hoogstwaarschijnlijk te investeren in cryptovaluta’s.

Aangezien daar wel de juiste en meest betrouwbare data voor nodig is, is het niet vreemd te noemen dat Thomson Reuters bovenstaande partnerships sloot, om zo een graantje mee te pikken in de grote opmars van de crypto’s.

Bronnen: Forbes, Crypto Compare

Foto: Flickr / Rian Castillo

Inschrijven nieuwsbriefAdvertisements
Http://www.bitcoinmagazine.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contentpartner: Cyber Capital

Ledger Nano S voor slechts €79!

Nieuwe partner: Bitcoin Meester

Partner: Dentacoin

3 favorite altcoins

Nieuwe mediapartner: Coinpost.jp

This div height required for enabling the sticky sidebar


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
nl_NLDutch
nl_NLDutch