Bitcoin doorbreekt kritische grens van 6.500 dollar, Ripple plust 45 procent

De afgelopen 24 uur is er voor bijna 20 miljard dollar aan nieuw kapitaal in de cryptomarkt is gevloeid. Nummer 3 van de markt, de XRP-munt van Ripple, steeg maar liefst 45 procent.

Cryptomarkt

De waarde van de totale markt ligt op 217 miljard dollar, omgerekend 184 miljard euro. Ten opzichte van de fysieke goudmarkt, met een vermoedelijke waarde van 7.000 miljard dollar, is de cryptomarkt klein te noemen. 2018 staat tot nu toe in het teken van dalende koersen.
Deze vrijdag staan de koersen marktbreed in het groen. Bitcoin steeg 4,5 procent de afgelopen 24 uur naar bijna 6.700 dollar. Ethereum pluste ruim 7 procent. Welkom nieuws, omdat de tweede munt erg veel last heeft van minder investeringen op de ICO-markt wegens een gebrek aan nieuwe ICO’s. Bitcoin Cash en EOS plusten respectievelijk 11 en ruim 9 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Analisten wijzen er de afgelopen dagen op dat bitcoin door een kritische grens van 6.500 dollar is gebroken. Bitcoinist ziet dit als een signaal dat er meer kopers en hogere volume bitcoin gekocht gaan worden. Als voorlopige bodem wordt 6.200 dollar gezien. FXStreet ziet zelfs een niveau van 7.000 dollar in zicht komen. Ze gaan uit van een hoger supportlevel van 6.500 dollar.
29 september gaat de Amerikaanse toezichthouder SEC een eerdere uitspraak over de bitcoin-ETF herzien. De uitspraak gaat hoogstwaarschijnlijk effect op de markt, positief dan wel negatief.

Ripple

Uitschieter is de XRP-munt van Ripple met stijging van 45 procent. Daaraan liggen twee redenen ten grondslag: allereerst de lancering van het platform XRapid, een realtime betalingsplatform om internationale transacties sneller te verwerken. Ten tweede gaat PNC, één van de grootste banken van Amerika, haar internationale betaling via het Ripple-netwerk laten verlopen.

Lees hier het interview dat we met David Schwartz hadden eerder dit jaar tijdens Blockshow Berlijn. Schwartz is de tweede werknemer van Ripple en geldt als Chief Cryptographer als het technologisch brein bij Ripple >>

De ceo van het Japanse SBI Holdings denkt zelfs dat Ripple de potentie heeft om de wereldwijde standaard te worden voor betalingen.

Bitcoin doorbreekt kritische grens van 6.500 dollar, Ripple plust 45 procent

Consensus Singapore: een aantal bevindingen

Tenslotte een paar bevindingen uit Consensus Singapore, waar Bitcoin Magazine NL de afgelopen week als mediapartner aanwezig was. Een aantal bevindingen tijdens die beurs:

Interview met "security token" Silent token

Een van de potentiele security tokens is de Silent token uit Zwitserland, waarmee we kort spraken tijdens de beurs.

Bronnen: Coinmarketcap / Bitcoinist / FX Street / Trading View

Inschrijven nieuwsbrief



Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...