Column Luc Smits van Oyen: Goudzoekers

Column – Volgens onderzoeksbureau Kantar TNS is het aantal cryptocurrency bezitters in Nederland binnen een half jaar van 580.000 naar 480.000 gezakt. Een daling van maar liefst van 17,3%. De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk de dalende koers. Year-To-Date is Bitcoin zo’n 53% van zijn waarde verloren. Het mag geen verrassing zijn dat veel beleggers eieren voor hun geld hebben gekozen en afscheid hebben genomen van cryptocurrencies. Niemand houdt van geld verliezen.

Goudzoekers

Ik geloof echter wel dat merendeel van deze mensen de ‘goudzoekers’ zijn geweest die in december meewilde liften op de hype. De mensen die cryptocurrency zagen als de manier om snel rijk te worden en eigenlijk niks tot weinig wisten van de technologie en innovatie achter cryptocurrencies. Dit zijn tevens de mensen die het meest geld zijn verloren omdat zij op de piek hebben gekocht. Naar mijn mening is dit geen slechte ontwikkeling. Het hoort bij het volwassen worden van de markt. Daarnaast zijn mensen (merendeel) gestopt met het investeren in projecten die geen toegevoegde waarde hebben. Zij zijn er op de harde manier gekomen dat dit bijna altijd geld gaat kosten. Uiteraard zijn er ook nog mensen die op tijd winst hebben genomen en op een moment weer zullen instappen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Koersverloop bitcoin afgelopen jaar

Column Luc Smits van Oyen: Goudzoekers

Volwassenheid

Wat we hopelijk over houden aan het einde van de rit is een volwassen en een legitieme markt vergelijkbaar met de traditionele effectenmarkt.. Ter herinnering aan de mensen die schrikken van de daling van het aantal cryptocurrency bezitters. Het aantal bezitters in augustus 2017 stond op 150.000, momenteel staat dit dus nog op 480.000. Ruim drie keer zo veel.

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...