Prem’s Marktupdate: Nieuwe klappen voor ethereum en bitcoin cash op cryptobeurzen

Ethereum en bitcoin cash zijn opnieuw scherp gedaald met respectievelijk 12 en 11 procent. Ook de andere cryptovaluta uit de top 10 zijn scherp gedaald. Het gevolg is dat de dominantie van bitcoin in de markt toeneemt naar 58 procent. In de onderstaande grafieken van ethereum en bitcoin cash zijn de dalingen goed zichtbaar.

Ethereum

De afgelopen week is ethereum scherp gedaald. Op woensdag 5 september had ETH nog een waarde van 283 dollar, op dit moment wordt deze voor 171 dollar verhandeld. Op het hoogtepunt, ook van de ICO-markt, was ETH 1.400 dollar (!) waard. Een van de verklaringen is dat start-ups (ICO’s) hun opgehaalde tegoeden in ethereum a an het incasseren zijn om financiële tekorten aan te vullen. Ook de uitlatingen van Vitalik Buterin dat de markt niet meer “1.000 x” kan groeien, heeft niet veel geholpen. Onder meer ceo “CZ” van cryptobeurs Binance was het oneens met Buterin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Buterin nuanceerde later zijn woorden enigszins in een nieuwe reeks tweets.

Ethereum koers

Prem’s Marktupdate: Nieuwe klappen voor ethereum en bitcoin cash op cryptobeurzen

Bitcoin cash koers

De stresstest van vorige week, waarbij het netwerk getest werd met 2,1 miljoen transacties, heeft het tij niet doen keren voor BCH. De cryptomunt heeft last van het huidige marktsentiment. Later dit jaar wordt er een nieuwe splitsing (“hard fork”) gepland om een aantal veranderingen aan het protocol door te voeren. Uiteindelijk moet de maximale capaciteit per blok van 32 MB naar 128 MB per blok, zo verklaarde Roger Ver in een interview met Bitcoin Magazine NL.

Prem’s Marktupdate: Nieuwe klappen voor ethereum en bitcoin cash op cryptobeurzen

Prem’s Crypto Market Update woensdag 12 september

Over Premindra Rajaram

Premindra Rajaram is een zeer ervaren actuaris en data analist. Hij is momenteel managing partner bij AFF en heeft voorheen onder meer leidinggevende en consultant posities vervuld bij Prosperity Analytics, Ernst & Young, AON, American Express, KPMG, MeesPierson en Dexia Securities. Prem is geboren en getogen in Amsterdam en woont met zijn familie in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

Prem’s Marktupdate: Nieuwe klappen voor ethereum en bitcoin cash op cryptobeurzen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...