Nieuws » Prem’s Marktupdate: Nieuwe klappen voor ethereum en bitcoin cash op cryptobeurzen

Prem’s Marktupdate: Nieuwe klappen voor ethereum en bitcoin cash op cryptobeurzen

Ethereum en bitcoin cash zijn opnieuw scherp gedaald met respectievelijk 12 en 11 procent. Ook de andere cryptovaluta  uit de top 10 zijn scherp gedaald. Het gevolg is dat de dominantie van bitcoin in de markt toeneemt naar 58 procent. In de onderstaande grafieken van ethereum en bitcoin cash zijn de dalingen goed zichtbaar.

Ethereum

De afgelopen week is ethereum scherp gedaald. Op woensdag 5 september had ETH nog een waarde van 283 dollar, op dit moment wordt deze voor 171 dollar verhandeld. Op het hoogtepunt, ook van de ICO-markt, was ETH 1.400 dollar (!) waard. Een van de verklaringen is dat start-ups (ICO’s) hun opgehaalde tegoeden in ethereum a an het incasseren zijn om financiële tekorten aan te vullen. Ook de uitlatingen van Vitalik Buterin dat de markt niet meer “1.000 x” kan groeien, heeft niet veel geholpen. Onder meer ceo “CZ” van cryptobeurs Binance was het oneens met Buterin.

Buterin nuanceerde later zijn woorden enigszins in een nieuwe reeks tweets.

Ethereum koers

Bitcoin cash koers

De stresstest van vorige week, waarbij het netwerk getest werd met 2,1 miljoen transacties, heeft het tij niet doen keren voor BCH. De cryptomunt heeft last van het huidige marktsentiment. Later dit jaar wordt er een nieuwe splitsing (“hard fork”) gepland om een aantal veranderingen aan het protocol door te voeren. Uiteindelijk moet de maximale capaciteit per blok van 32 MB naar 128 MB per blok, zo verklaarde Roger Ver in een interview met Bitcoin Magazine NL.

Prem’s Crypto Market Update woensdag 12 september

Over Premindra Rajaram

Premindra Rajaram is een zeer ervaren actuaris en data analist. Hij is momenteel managing partner bij AFF en heeft voorheen onder meer leidinggevende en consultant posities vervuld bij Prosperity Analytics, Ernst & Young, AON, American Express, KPMG, MeesPierson en Dexia Securities. Prem is geboren en getogen in Amsterdam en woont met zijn familie in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Vitalik Buterin: ‘Bitcoin Cash gebruiken om Ethereum tijdelijk op te schalen’

Robin Heester

Is de daling van ether (ETH) goed voor decentraliteit?

Wessel Simons

Bitcoin dipt onder $10.400, altcoins in donkerrood en Wells Fargo ondersteunt geen crypto aankopen

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder