Dentacoin eerste gebruiker identiteitsverificatie Civic, blockchain’s antwoord op datamijners zoals Facebook

Persbericht – De Nederlandse stichting Dentacoin is met de Dentacare Health Training App de eerste gebruiker van Civic Connect. De technologie van Civic is gericht op een volledige integratie van je login-gegevens en je NAW-gegevens zoals geregistreerd bij je gemeente. Dentacoin gaat de blockchaintechniek van Civic toepassen bij alle verificatieprocessen van haar tools: de Dentacare Health Training App, DentaVox en Trusted Reviews. Het doel is een privacygevoelige en veilige gebruikerservaring.

Dentacoin en Civic samenwerking

Civic CEO en medeoprichter Vinny Lingham zegt over de samenwerking: “We zijn blij met Dentacoin als eerste Civic Connect partner. De nieuwe app-to-app integratie die we introduceren met de Dentacare Health Training App maakt het gemakkelijk voor elke native mobiele app om gebruikers veilig te authenticeren. De authenticatie verbetert de gebruikerservaring en volgt of verzamelt geen persoonlijke gegevens zonder hun toestemming. Bovendien hoeven app-gebruikers nooit meer een gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden”, aldus Lingham.

Civic wil met haar Secure Identity Platform (SIP) een platform creëren die gebruikers een digitale identiteit biedt die ze volledig kunnen controleren. Het Civic-platform biedt bedrijven tegelijkertijd de tools om de identiteit te verifiëren door gebruikers in staat te stellen specifieke gegevens veilig te delen met elke identiteitsaanvrager.

Zo werkt Civic

Met de gebruiksvriendelijke, private en veilige KYC-oplossing van Civic kunnen gebruikers hun identiteitsdocumenten scannen en verifiëren, zodat Dentacoin aan de vereisten van KYC kan voldoen zonder zelf gevoelige gegevens op te slaan. Dit helpt Dentacoin gebruikersinformatie uit kwetsbare, gecentraliseerde databases te houden. Een grote troef van de Civic KYC is dat het herbruikbaar is, wat betekent dat wanneer gebruikers eenmaal geverifieerd zijn en hun Civic ID aanmaken, ze deze Civic ID kunnen gebruiken in elke app of website die gebruik maakt van het Civic Secure Identity Platform.

Wat zijn nu de voordelen?

  • Geen noodzaak om wachtwoorden of gebruikersnamen te onthouden.
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over identiteitsdiefstal en diefstal.
  • KYC is nog nooit zo eenvoudig en sneller geweest

Betrouwbare gebruikersauthenticatie

Jeremias Grenzebach, medeoprichter en kernontwikkelaar bij Dentacoin, legt uit: “We hebben Civic geïmplementeerd in het verificatieproces voor gebruikers op DentaVox (een marktonderzoeksplatform van Dentacoin, redactie) en Dentacoin Trusted Reviews (het verzamelen en belonen van echte feedback van patiënten, redactie) eerder dit jaar. Het heeft ons enorm geholpen dat echte gebruikers met geverifieerde identiteiten toegang hebben tot onze tools en dus de valuta kunnen verdienen en gebruiken binnen ons ecosysteem. Met het implementeren van Civic login en KYC op alle tools, inclusief Dentacare deze keer, wordt dit mechanisme verder geperfectioneerd”.

DCN token

Als eerste en enige cryptocurrency voor de wereldwijde tandheelkundige industrie, stimuleert Dentacoin het gebruik van de Dentacoin (DCN) token in haar ecosysteem. Identiteitscontrole en privacy is cruciaal om gebruikers hun data te laten delen en hen hiervoor te belonen in DCN. Dentacoin gelooft dat hun ecosysteem leidt tot een verbeterde gezondheidszorg en een hogere kwaliteit van de tandartszorg.

Civic & Dentacoin demo

Disclaimer: dit persbericht is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en Dentacoin.

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address