Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Eventuele samenwerking tussen Ripple en SWIFT ontkent

/
/
/
Views
This post was originally published on this site
Spread Your Crypto Love

Ripple SWIFT geruchten ontkent

De afgelopen dagen hebben we gezien dat de market kapitalisatie van Ripple (XRP) enorm is gestegen. Ripple nam bijna de tweede plek van Ethereum over. Deze groei was mede te danken aan het feit dat er geruchten waren ontstaan dat RippleNet en de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) plannen zouden hebben om samen te gaan werken.

SWIFT update gebruikt RippleNet?

RippleNet, een enterprise blockchain (die niet eens XRP gebruikt), zou namelijk gaan dienen als gateway om als SWIFT-gebruiker over te stappen naar Ripple producten zoals xRapid. Daarbij werd er ook gesproken over het feit dat SWIFT in november een nieuwe standaard zou gaan gebruiken voor internationale (cross-border) transacties: dit wordt de SWIFT global payments innovation (GPI) genoemd. Door deze update zouden er 4000 banken uit de hele wereld toegang kunnen gaan krijgen tot de producten van Ripple.

Alle geruchten ontkend

Maar… Deze geruchten zijn nu ontkracht door Ripple. PR-bedrijf Finance Magnates heeft dit namelijk naar buiten gebracht. De update van over de GPI heeft helemaal niets te maken met het RippleNet.

“I’m not sure where those rumours are coming from but the upcoming standards release … is entirely unrelated to RippleNet.”

Door dit statement komt er dan eindelijk een einde aan alle speculaties over ontwikkelingen die de laatste jaren zijn geweest over Ripple en SWIFT. In april vorig jaar huurde Ripple bijvoorbeeld een voormalige SWIFT-manager in die verantwoordelijk was voor de verkoop van GPI.

Als dit verhaal wél waar zou zijn, zou dit voor SWIFT een enorm veel op kunnen leveren. RippleNet claimt namelijk dat het ‘betalingen efficient en onmiddellijk (binnen enkele seconden) kan afhandelen’. Terwijl met de huidige update van SWIFT, de helft van de GPI transacties nog maar langer dan een half uur zou duren. Schijnbaar zijn deze getallen voor SWIFT goed genoeg om over op te scheppen. Een eventuele deal lijkt dus niet in de lucht te hangen. Logisch ook, want bij Ripple willen ze niets liever dan SWIFT verslaan/vervangen.

Bron: CCN

Regelmatig updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required

The post Eventuele samenwerking tussen Ripple en SWIFT ontkent appeared first on Blockchain Stories.

Advertisements
Http://www.bitcoinmagazine.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contentpartner: Cyber Capital

ACTIE Digital Florins!

Ledger Nano S voor slechts €79!

Airdrops claimen!

Nieuwe partner: Hodler Company

Cryptics actie: Win een Lambo!

Actie: gratis Tokenbox tokens

Nieuwe partner: Tokenbox.io

Maandactie: schrijf je in en win een HODL cap!

Nieuwe mediapartner: Coinpost.jp

This div height required for enabling the sticky sidebar


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
nl_NLDutch
nl_NLDutch