Nieuwsberichten » Bitcoin » De top 3 van bitcoinexpert Joël Happé voor 2019

De top 3 van bitcoinexpert Joël Happé voor 2019

2018 is opnieuw een bewogen jaar geweest voor bitcoin waarin de digitale munt een wisselkoers noteerde van tussen de 17.000 en 3.000 dollar. Bitcoin Magazine NL blikt met bitcoinexpert Joël Happé terug en vooruit op 2019.
  bitcoin meester  

Bitcoin in 2018

“Ik heb dit soort cycli in het koersverloop eerder meegemaakt en mijn ervaring is dat na iedere bubbel en crash meer mensen blijven hangen in bitcoin en cryptovaluta. Zo krijg je wereldwijd een steeds grotere groep mensen die zich inlezen en verdiepen in het fenomeen cryptocurrency. Zij stellen bijvoorbeeld kritische vragen over de logica achter economische theorieën, centrale banken, blockchaintechnologie en decentralisatie,” vertelt Happé.

Bitcoin prijs

Over de bitcoinprijs meldt Happé het volgende: “Ervaren speculanten hebben dit jaar opnieuw de gelegenheid gekregen om enorm te profiteren van het drastische koersverloop. Volatiliteit staat namelijk gelijk aan kansen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om te speculeren op een waardevermindering van de digitale munt. Daarentegen is het voor de belegger met een lange termijn strategie een minder rooskleurig jaar geweest. Voor hoeveel euro’s een bitcoin in de toekomst kan worden ingewisseld weet niemand, maar dat de virtuele valuta niet verdwijnt dat staat vast.”

Wereldwijde digitale betaalmunt

Duidelijk is Happé over het voortbestaan van de digitale munt: “Volgens ICT-experts is een honderd procent uptime onhaalbaar. Bitcoin vierde in 2018 zijn tiende verjaardag en slaagt er in om deze uptime te verwezenlijken. Daarnaast zit er geen bedrijf achter bitcoin dat de stekker er uit kan trekken of failliet kan gaan. Over tientallen jaren bestaat bitcoin als betaalsysteem nog steeds, een wereldwijde internetvaluta die geen last heeft van censuur is namelijk enorm handig.”

En daar is ie…de top 3 van Joël Happé voor 2019:

  1. Bitcoin:
    De vraag naar bitcoin is met verloop van tijd gestaag toegenomen. Ik verwacht dat dit een trend is die zich doorzet naarmate de kennis over de voordelen van digitale valuta wereldwijd toeneemt.
  2. Ethereum:
    Ethereum is door bitcoin geïnspireerd en gebouwd om meer programmeerbaar te zijn. Er draaien inmiddels tal van projecten op en deze blockchain is in ontwikkeling om toekomstbestendig te blijven.
  3. Monero
    Monero is een internetvaluta die transacties afschermt en de privacy van alle deelnemers waarborgt. Dit concept zal altijd een plaats in het moderne economische verkeer hebben.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Misss Bitcoin over de Libra coin van Facebook en de koersstijging van BTC

Madelon Vos

Pomp: ‘Bitcoin (BTC) is $100.000 aan het einde van 2021’

Robin Heester

Russische centrale bank: ‘Fraudeurs hebben liever cash dan cryptomunten’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.