Vitalik Buterin bitcoin koers update crypto ethereum transacties

Vitalik Buterin doneert 3.000 ETH aan ethereum startups

Vitalik Buterin, oprichter van blockchainplatform ethereum, heeft drieduizend “ether” geschonken aan drie startups. Elk project krijgt omgerekend circa 110.000 dollar op basis van de huidige koers van ethereum.

Ethereum netwerk

Ethereum kan bogen op een groot aantal ontwikkelaars die werken aan de verdere groei van het smartcontractplatform. Naar verluidt gaat het om enkele duizenden ontwikkelaars wereldwijd die aan het ecosysteem direct of indirect meehelpen. De stichting achter Ethereum, verstrekt ook regelmatig financiering aan veelbelovende projecten.

Vitalik gaf deze week een donatie (aankondiging via Twitter!) aan de volgende projecten Prysmatic Labs, ChainSafe Systems en Sigma Prime. Sigma Prime bouwt een ethereum 2.0 client, net zoals het Canadese Chainsafe. Prysmatic Labs wil het bestaande ethereum-netwerk schaalbaarder maken zodra bijvoorbeeld er geen vertraging optreedt bij transacties zodra een decentrale applicatie zeer populair wordt, wat we hebben gezien bij Crypto Kitties in het najaar van 2017.

Vitalik deed zijn donatie – heel 21e eeuws – na een discussie op Twitter. Aanleiding was een klacht van Preston van Loon, de lead ontwikkelaar bij Prysmatic Labs, die erop wees dat zijn project vertraging oploopt door een gebrek aan financiering.

Hierop volgde gelijk een tweet van Vitalik met de melding dat hij 1.000 ETH heeft overgemaakt met de term ‘Yolo’ (‘you only live once’).

 

Kritiek

In de discussie die daarna volgde beschuldigde Ryan Sean Adams, oprichter van cryptobelegger Mythos Capital, het ethereum-kamp ‘aan een gebrek aan leiderschap’. Onder meer Ameen Solaimani, CEO van porno-platform SpankChain, antwoordde daarop: ‘Ethereum heeft te lang op haar lauweren gerust. Meer focus en urgentie is nodig, anders sterft het project snel uit.

Na tweets van Paul Hauner (Sigma Prime) en Mikerah Quintyne-Collins (Chainsafe) reageerde Vitalik met nieuwe donaties. Hij verwacht wel ‘resultaten’.

 

Ethereum Foundation

Prysmatic Labs en Sigma Prime hebben eerder gelden ontvangen van de Ethereum Foundation. Prysmatic Labs kreeg 500.000 dollar in oktober en 100.000 dollar in maart, en Sigma Prime kreeg 150.000 dollar in oktober.

De prijs van ethereum is op moment van schrijven afgerond 110 dollar. Eerder deze maand moest een ontwikkelaarsteam van Ethereum Classic stoppen met haar activiteiten wegens een gebrek aan geld. Ook de on-officieuze adviestak van ethereum, ConsenSys, moet bezuinigen op haar personeelsbestand.
16 januari 2019 staat de volgende upgrade van ethereum-netwerk op de planning (Constantinople) om onder meer de netwerksnelheid te verhogen.

Bron: Coindesk

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!

Invalid email address