ether
Data en Analyse » Crypto 101 » Wat is Ethereum? De 101 guide voor beginners

Wat is Ethereum? De 101 guide voor beginners

Wat is Ethereum? Het is een gedecentraliseerd platform voor het bouwen en gebruiken van applicaties met behulp van de blockchain. Hier proberen we de meest voorkomende vragen over Ethereum te behandelen.

Hoe werkt Ethereum?

Ethereum word ook wel  ‘wereldcomputer’ genoemd, omdat het Ethereum-platform de rekenkracht gebruikt van de computers die op het netwerk zijn aangesloten. De informatie wordt opgeslagen op elke computer, of “node”. Dit betekent dat het gedecentraliseerd is en door niemand wordt beheerd, in tegenstelling tot een

Buterin
Buterin

traditionele database. Er is geen limiet op het aantal van computers dat verbinding kan maken met het netwerk. De creatie van Ethereum is gemaakt door programmeurs Vitalik Buterin, Mihai Alisie, Anthony Di Iorio en Charles Hoskinso. Het project werd gelanceerd in 2015 en is gefinancierd door het uitgeven van hun eigen cryptocurrency ether.

charles hoskinson
Charles Hoskinson

Het Ethereum platform ondersteunt gedecentraliseerde applicaties, of “dApps”, die niet worden beheerd door een derde partij. Ze zijn bestand tegen downtime, censuur en fraude. Deze toepassingen worden uitgevoerd door zogenaamde “smart contracts”. Er zit enkel wel verschil in smart contracts en dApps.

  bitcoin meester  

Basis van Ethereum

Basis elementen je over Ethereum zou moeten weten, is bijvoorbeeld dat het vaak wordt gebruikt voor Initial Coin Offering-projecten(ico’s) Andere toepassingen die al op Ethereum zijn gebaseerd, omvatten stemsystemen, crowdfunding voor onroerend goed, loterijen, gamen, sociale netwerken, leningen en geld transacties. Toekomstige projecten kunnen betrekking hebben op het Internet of Things, voorspellingsmarkten, energieoverdracht, enzovoort. Dit is echter niet alles wat u moet weten over Ethereum, maar er zijn veel boeken over het onderwerp geschreven die je kan helpen.

De technologie is nog jong ondanks het al 3 jaar in ontwikkeling is zal het ook in ontwikkeling blijven om het systeem te verbeteren. Ondertussen zijn andere platforms zoals NEM hetzelfde gebied inegaan en bieden hun eigen oplossingen voor het bouwen van applicaties op hun blockchains. In maart 2017 werd de Enterprise Ethereum Alliance opgericht. Het verbindt startups, academici en technologie ondernemingen met experts op het gebied van Ethereum. De doelstellingen van The Alliance zijn bedrijfsvriendelijke Ethereum-oplossingen.

Terwijl Bitcoin PayPal en internetbankieren wil verstoren, heeft ethereum het doel om een blockchain te gebruiken om derde internetpartijen te vervangen – die die gegevens opslaan, hypotheken overdragen en complexe financiële instrumenten volgen.

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Dit is hoe Vitalik Buterin van Ethereum ICO scams tegen wil gaan

Marvin Kroon

Binance US opent 18 september en start met 6 cryptomunten

Wessel Simons

Ethereum Istanbul hard fork uitgesteld tot begin oktober

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder