florincoin
Data en Analyse » Coin Highlights » Coin Highlight #15 – Florincoin (FLO), een klassieke blockchain met unieke data-vorm genaamd floData

Coin Highlight #15 – Florincoin (FLO), een klassieke blockchain met unieke data-vorm genaamd floData

Door Pim Piepers – Florincoin (een Amerikaanse coin (New York)) niet te verwarren met Florijncoin (onze eigen Eindhovense token) is een vroege cryptomunt (werd in 2013 aangekondigd en in 2014 geforked van Litecoin (LTC)) en behoort in feite tot de eerste generatie blockchains die kort na Litecoin gebruik ging maken van het minen met het algorithme type Scrypt. Het opvallende is dat het ‘gewoon’ proof of work is en eigen vorm van Metadata toepast, genaamd floData. Wat een bijzondere manier van blockchain ontwikkeling mogelijk zou moeten maken. Onlangs hebben ze de functie ‘transactie commentaren’ toegevoegd, wat een interessant fenomeen is gezien dat veel van onze dagelijkse activiteiten chatten of appen bevat…

FLO: Tag en praat over je transacties

Florincoin wordt ontwikkeld door een grote groep vrijwillige developers die zonder ICO en zonder pre-mining gestaag aan de weg timmeren. In dit Medium artikel laat FLO weer van zich horen na een langere tijd stilte. Hun grote meesterwerk moet het Open Index Protocol (OIP) gaan worden waarin je met je eigen ‘getagde’ content geld kunt verdienen. Dat is nu al zo, de zogeheten metadata van bijvoorbeeld een foto toont waar de foto vandaan komt en wie de eigenaar is en uiteindelijk, hoe kan het ook anders, wie er voor betaald moet worden om de foto te gebruiken.

Florincoin wil deze dingen in een blockchain hebben en zodoende content eigenaren geautomatiseerd laten verdienen aan hun content. Dit door je naam dus simpelweg in de blockchain te hebben staan bij de content die daar aan gekoppeld is. Wanneer dan je foto bijvoorbeeld op een webshop gebruikt wordt, kan die webshop door middel van een applicatie zien van wie die foto is en wie dus betaald moet worden voor het gebruik van de foto.

Een databank met alle content automatisch gewaardeerd

Een databank is een database waaruit waarde gehaald wordt. Veel waarde. Ondergetekende is natuurlijk te diep in de rabbithole gekropen en vindt dat data weliswaar goud is, maar niet voor jou en mij, voor de allesoverheersende technocratie waarvan wij allen eigenaar zijn maar waarvan we ook gedeeltelijk afhankelijk zijn geworden. Dus Facebook is eigenaar van jou data, maar gaat jou geen geld geven voor die data. Die houden ze zelf…

Misschien is het daarom dat Florincoin een flinke opleving heeft gekregen de laatste tijd. Een goede blockchain wordt met enige vooruitzicht bedacht. Dat hebbben ze dus mooi geweten, het verhaal rondom privacy en eigendomswetten die nu met name in Europa een stevige windje aan het waaien is.

Een nieuwe content databank met geld erin gebouwd

Als contentmakers tegenwoordig geld willen verdienen hebben ze of een goede opdrachtgever die ze betaalt voor hun werk. Of ze hebben een inkomen door royalties van hun digitale content. Al die stockfoto websites zijn er gigantisch groot mee geworden en gelukkig werden daar (niet altijd evenredig, maar goed) de fotografen ook beter van. Zeg maar een Buma Stemra voor digitale content in de blockchain, dat is Flo.

Die nieuwe content databank, wat ik dan zo maar even doop, is door FLO in bovenstaand Medium artikel gedeeld dat ze per direct creators zoeken op hun demowebsite van Alexandria, zoals deze nieuwe databank dus gedoopt is.

Florincoin: perfecte geboortegrond voor een blockchain

FLO heeft een aantal vaste developers die vrijwillig werken aan de blockchain, een groot voordeel is dat ook de originele developer, Joseph Fiscella, nog steeds de kar trekt en door middel van zijn Gedecentraliseerde Bibliotheek van Alexandrië ook de daad bij het woord voegt. Voor een team wat zo die hard is blijven hangen aan een project, kan je volgens mij alleen maar bewondering hebben.

Waarschijnlijk  wisten ze dat digitale ownership een groot ding ging worden… In de tussentijd heeft ook Devon Jones, baas van Alexandria en uitvinder van het Open Index Protocol, een sterke invloed gekregen op de FLO blockchain. Omdat FLO zonder pre-mining en zonder ICO ontstaan is, al jaren lang bezig is en een schare trouwe developers heeft, is het al interessant te noemen. Wat ook grappig is, is dat op hun Bitcointalk ze nog belachelijk gemaakt worden… maar je ziet maar weer… De aanhouder lijkt te winnen.

Florincoin: wordt groot door klein te blijven?

Als we kijken naar de huidige sociale media kanalen van Florincoin, zeker gezien de laatste maanden dat de prijs een langere stijging laat zien (zie onder), zien we meteen een relatief kleine community. Op Twitter heeft FLO 12481 volgers en op Telegram heeft hun groep 1780 leden. Geen land vol. Dus OF de kwalitiet van de leden is super hoog, OF de kans dat deze beweging nog 10 keer groter gaat worden is aanwezig.

Waarschijnlijk is het een kwestie van beiden ook de totale market cap toont ruimte maar 3915 bitcoin, nu dus ruim $14 miljoen,-. Kan nog makkelijk dubbel zo groot worden.

Hoe meer gedoe rond data ownership, hoe meer kansen voor FlorinCoin?

FlorinCoin profiteert begin 2019 wellicht van het spiksplinternieuwe Alexandria, tenminste de nieuwe versie daar van. Daarnaast hebben ze onlangs de FLO Foundation aangekondigt, waarmee ze hun eerder genoemde magnum opus, het Open Index Protocol en floData via http://flo.foundation/ kunnen verder bouwen.

Ze redeneren volgens het openbare record van FlorinCoin waarmee ze werken aan de toekomst van vrije samenlevingen. Deze is volgens hen afhankelijk is van gedecentraliseerde systemen en een transparant monetair beleid.

Of wij als contentmakers door middel van een blockchain betaald kunnen worden op door de blockchain gevolgde stukjes content die door anderen gebruikt wordt is nog even de vraag. De inschrijvingen zijn wel geopend op Alexandria.io, dus FlorinCoin denkt van wel… Wel is het wat mij betreft zeker interessant om een oplossing te zien voor eerlijke verdiensten voor content makers. En dan niet alleen professionale schrijvers en fotografen. Ook misschien wel als je een snel geschoten foto maakt…

Zie hier hoe Devon James, CEO van Alexandria en uitvinder van het Open Index Protocol zijn werk toelicht.

Devon James explains the Open Index Protocol

Meer Pim Piepers? Lees het hier!

Cryptocursus.com

CryptoCursus.com heeft zich ten doel gesteld mensen te voorzien van helderheid en duidelijkheid in een tijd van chaos waar iedereen zo’n beetje het woordje ‘blockchain’ voor of na zijn productnaam zet waardoor men door de alom bekende bomen het bos weer eens niet ziet. Dit alles ondersteund door de Ledger Nano S, een populaire hardware wallet waarop we onze cryptomunten kunnen op slaan.

Pim heeft een uitgesproken mening die soms de confrontatie niet uit de weg gaat. Pim is een geharnaste idealist en ziet in bitcoin de vrijheid die de mensheid ontnomen is. Door een mega groot financieel conglomeraat wat door middel van een anti-democratisch pschulden systeem de halve wereld in de tang houdt.

Eerder schoof Pim aan bij de CryptoTrader.nl Weekly Recap waarbij hij samen met een aantal anderen het bijzondere cryptoland onder de loep nam.

Voor Pim is duidelijk: we hebben de thuiscomputer op zien komen, de laptop, het internet, de smart phone, de tablet, TV on demand en alle andere facetten die bij het internet komen. Wat was hier bij het sleutelwoord? Vrijheid.

Logischerwijs komt er dus ook op gebied van regels en geld (macht) een aardverschuiving. Het internet 3.0 wordt voor onze ogen geboren. Prachtig toch? Nu kunnen we ons bevrijden van de banken door zelf onze bank te zijn. Wie wil dat nou niet? Maar het komt wel met alle gevolgen van dien.

Wie het podium op zoekt krijgt ook tomaten…

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Chainlink (LINK) koers steeg 1.400% in 2019, team incasseert winst

Wessel Simons

Electroneum (ETN) maakt blockchain robuust tegen 51% aanval

Marvin Kroon

Gerucht: Justin Sun (ceo TRON) beschuldigd van oplichting

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder