bitcoin BTC transacties

Bitcoin 101: Masternodes, een manier om passief inkomen te genereren

Door Evelien de Groot (Altcoinbase) – Een mooie en interessante manier van investeren in crypto kan zijn: investeren in de juiste Masternodes kan een mooie manier zijn om passief inkomen te genereren met gave technologie. Een aantal maanden terug ben ik hiermee in aanraking gekomen en heb ondertussen veel huiswerk gedaan, veel mensen gesproken en ben om met deze wereld kennis te maken zelf ook maar eens in een paar masternodes gestapt.

Sommige Masternodes zeer lucratief, andere wat minder. Op websites, forums, Discord – en Telegramkanalen heb ik onwijs veel informatie gevonden en heb hier onderstaand verhaal c.q. samenvatting van gemaakt om in begrijpelijke termen uit te leggen wat het inhoudt als je in masternodes wilt gaan investeren.

Bij het opzetten van de Masternodes heb ik veel hulp gekregen van de admins en leden van de Telegramgroep masternodesnl. Het is allemaal op zich niet super ingewikkeld maar je moet het allemaal maar net even weten. Zo zijn er veel scamprojecten, maar ook scammers onder de hosting-platforms. Je moet maar net weten waar je op moet letten.

Masternodes

Masternodes zijn servers in een decentraal netwerk. Bepaalde blockchainnetwerken maken gebruik van Masternodes. Elk netwerk is anders dus ook de Masternodes verschillen. Deze knooppunten (‘nodes’) zorgen er voor dat de regels worden nageleefd op het netwerk.

Naast Masternodes zijn er ook gewone nodes. Bitcoin heeft ook nodes en deze zijn in het netwerk allemaal gelijk. Masternodes kunnen meestal net een beetje extra zoals verhoogde privacy op transacties, het mogelijk maken om transacties direct uit te voeren, het mogelijk maken om met beloningssystemen te werken binnen crypto en het bepalen van het beleid binnen het cryptoproject.

Verschillen

Ook hebben Masternodes als specifieke eigenschap een gedecentraliseerd begrotingssysteem. Nodes zijn niet exclusief voor alleen proof-of-stake of proof-of-work netwerken. Om een Masternode te draaien moet je voldoen aan speciale eisen. Een masternode gebruikt dezelfde walletsoftware als een gewone node met dezelfde blockchaintechnologie. Je hebt bijvoorbeeld een bepaald aantal coins nodig, een sterkere hardware om alle taken te volbrengen zoals snelle transacties en zorgen voor een veiliger netwerk. Ook moet je een statisch IP adres hebben.

HODLEN

Als je een Masternode wilt draaien moet je een bepaald aantal cryptomunten vastzetten (Locken) in je wallet. Het is dus eigenlijk een manier van HODLEN. Hoeveel en hoe vaak een node een vergoeding krijgt verschilt per netwerk. Het hangt af van bijvoorbeeld het ‘Block Reward’ en de hoeveelheid transacties door jouw Masternode zijn verwerkt. Het inkomen dat je genereert, hangt af ook af van de coin: hoe dat netwerk je beloont en hoeveel jouw cryptomunt uiteindelijk waard wordt.

Masternode uitzoeken

Ook bij Masternodes geldt: DYOR. Goede websites zijn bijvoorbeeld Masternodes.online en Masternodes.pro. Een Masternode kun je op verschillende manieren opzetten. Je kunt zelfs je computer de hele dag laten draaien om altijd het netwerk te kunnen ondersteunen. Als dat niet kan kun je ook een virtuele server VPS opzetten. Je huurt dan een server zoals VULTR of Ihost, die er voor zorgt dat je node altijd in de lucht blijft.

Een node opzetten is relatief eenvoudig. Als je alle benodigdheden hebt is het een kwestie van de instructies van de ontwikkelaars volgen. Jouw coins geven je een bepaalde macht binnen het door jou gekozen netwerk. Tegelijkertijd valt of staat natuurlijk alles met de waarde van de munt. Hele goedkope Masternodes lijken interessant, maar dan moet je er wel op vertrouwen dat het netwerk blijft bestaan en een bepaalde waarde blijft vertegenwoordigen. Wees kieskeurig en koop geen coins voor elke Masternode die je ziet.

Als je op zoek gaat naar een goede Masternode zijn er een aantal basiscriteria:

  • Kans op Adoptie –gaat men het project gebruiken, wat is het doel, is er vraag naar etc.
  • Actief team – nauw betrokken bij community, actief op Github, social media, Discord etc.
  • Hoeveelheid Masternodes > Hoe meer Masternodes er al zijn des te beter het is, er wordt schaarste
    gecreeerd en dat is beter voor de prijs.
  • Volume – wordt er actief gehandeld – je moet je munt wel kunnen verkopen, 10.000 dollar is het
    minimum.
  • ROI – Return on Investment – Hoe hoger de ROI hoe hoger je rendement uiteraard.
  • Maar een hoge ROI met een team dat niet aan de coin werkt is niets waard t.z.t. Deze ROI lees je terug op de website van de munt maar ook op bijvoorbeeld Masternodes.online of Masternodes.pro.

Het instellen van je masternode

Als je een beslissing hebt genomen om een Masternode te kopen start je met het downloaden via de juiste wallet van de munt. Dat kan via de website maar check ook altijd even op Discord official links of via Github of er een recentere update is gemaakt. Op Masternodes.online kun je zien op welke exchange je de munten kunt kopen. Koop het aantal dat je nodig hebt voor de Massternode plus wat extra voor de fee. Stuur de gekochte munten naar je wallet zodra deze helemaal sync is. Versleutel de wallet met een wachtwoord. (Instellingen > versleutel portemonnee)

Stappen

De verdere stappen om een masternode op te zetten zijn als volgt (mits je https://ihostmn.com/ gebruikt):
1) debugconsole > getaccounaddress MN01
2) stuur exact het aantal munten wat je nodig hebt naar het verkregen adres
3) debugconsole > masternode outputs > bewaar de uitkomst op een kladblaadje
4) ga naar Ihost > vmaak een account aan (de 1 e keer) en zorg dat er funds op staan (paypal of Bitcoin)
5) selecteer daar de munt van je keuzen > vul in MN01 en je verkregen masternode output (stap 3 )
6) Als je 20 of meer bevestigingen hebt gehad van je interne overboeking in je wallet kun je op buy
klikken
7) Daarna krijg je de volledige regel die je moet kopieren en plakken in je masternode
configuratiebestand in je wallet
8) Als je dat hebt gedaan, opslaan en afsluiten.
9) Dan je wallet afsluiten en opnieuw opstarten.
10) Als deze sync is > masternodes > masternode selecteren die op missing staat >start alias
11) De tijd springt dan op 00:00 , na een paar uur gaat deze vanzelf lopen.
12) Maak een nieuwe backup van je wallet; > Backup Wallet (dit moet altijd nadat er een nieuw
adres is aangemaakt).

In Discord / Telegram of andere communities van de munt kunnen ze je vertellen hoe lang het duurt voordat je je eerste rewards ontvang. Meestal is dat ongeveer drie keer zo lang als de daarop volgende rewards.

In deze video geven we algemene informatie over Masternodes.

In deze video nemen we de munt DarkPayCoin (DKPC) als voorbeeld. We geven je uitleg waar we op
letten en hoe je een Masternode opzet.

Altcoinbase

altcoinbase

Deze Crypto 101 is mede mogelijk gemaakt door Altcoinbase. Altcoinbase bestaat uit Stef, Mike, Jaap en Eef en samen met de snel groeiende community, zijn zij hét all-round trading platform van Nederland. Altcoinbase levert nagenoeg alle facetten van cryptocurrency onder 1 dak! Of het nu gaat om (online en live) trading cursussen voor beginners en gevorderden, mining, crypto factchecken of hulp bij het opzetten van masternodes, alles kan en gebeurd bij Altcoinbase. Maar de core business is en blijft traden en dan met name van Bitcoins en Altcoins en leverage trading op Bitmex.

FacebookAltcoinbase Telegram Altcoinbase Youtube Altcoinbase

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!