Crypto update – Bitcoin likt wonden, Binance lanceert testnet ‘dex’

Crypto update 9.30 uur - Op deze maandagochtend is de cryptomarkt nog haar wonden aan het likken na de forse dip van zondagmiddag. Bitcoin (BTC) schoot in enkele minuten ruim 350 dollar omlaag. De koers op moment van schrijven is 3.803 dollar en beweegt sinds de dreun zijwaarts. De complete top 20 staat in het rood, zowel op de 24-uursgrafieken als de éénuursgrafiek. De totale marktwaarde is nu 126 miljard dollar.
Nieuws van de Dag: Binance lanceert het test van haar 'dex', een decentrale, kleinere peer-to-peer variant van haar huidige gecentraliseerde exchange.

Bitcoin (BTC) koers korte termijn

Bitcoin is weer teruggeworpen naar het niveau van enkele weken terug (zie onderstaande grafiek). Op 8 en 18 februari ging de koers omhoog. Het voorlopige hoogtepunt dit jaar ligt net boven de 4.200 dollar, maar daar werd bitcoin hard afgewezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto update - Bitcoin likt wonden, Binance lanceert testnet 'dex'

Stef Den Tuinder van Altcoinbase waarschuwt dat de koers op de korte termijn weinig signalen van herstel laat zien. Hij zegt: "We zijn na deze daling nog geen teken van een ‘reversal’ of consolidatie, dus ik ben van mening dat we verder naar beneden gaan. Dit kan in de komende uren gebeuren, maar kan zomaar een 2 tot 3 dagen duren voordat de koers stabiliseert. Ik ben van mening dat we straks de regionen rond 3.100 dollar gaan opzoeken, we zitten momenteel ook weer beneden de meeste MA’s en EMA’s en daarnaast zijn we ook weer terug onder de grote trendlijn. Met andere woorden, mijn gedachte is bearish de komende dagen.”

Crypto update

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur? De koersen van de top 10 cryptocurrencies zijn als volgt:

Zwaarste verliezen

Ook buiten de top 20 zijn er zware verliezen te betreuren en staan alleen de stablecoins in het groen. De zwaarste verliezers zijn o.a naar marktwaarde (NL tijd 9.30 uur):

Cryptonieuws

Bekijk de marktupdate van Prem: Ripple, Binance, Tron en "J-Coin"

[penci_related_posts dis_pview="yes" dis_pdate="yes" title="" background="" border="" thumbright="no" number="4" style="grid" align="none" withids="" displayby="cat" orderby="rand"]

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...