Coinbase komt met prognose voor 2019: 55% minder omzet

Crypto update – Coinbase komt met nieuwe prognose voor 2019 en die is allesbehalve rooskleurig. De Amerikaanse cryptobeurs gaat uit van een aanzienlijke daling in handelsvolume en daarmee ook haar omzet voor 2019.

Omzetprognose Coinbase

De beurs houdt serieus rekening met minder inkomsten uit de cryptohandel, zoveel is duidelijk. Coinbase verwacht in 2019 545 miljoen omzet te behalen, mits de marktomstandigheden gelijk blijven. Komt die voorspelling uit, dan daalt de omzet met maar liefst 55,6% ten opzichte van 2018.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase geldt na Binance als de meeste liquide cryptobeurs van de markt. Het bedrijf uit Californië heeft naar verluidt circa 20 miljoen klanten.

#DeleteCoinbase

Coinbase kwam enkele weken geleden negatief in het nieuws door de overname van Neutrino, een cybersecuritybedrijf. Op Cryptotwitter kwam de hashtag #deletecoinbase op gang. De storm lijkt nu geluwd. In een officiële mededeling: de medewerkers van Neutrino cq. Hacking Team zijn na de overname geen actief onderdeel van Coinbase.

Lees meer: Coinbase onder vuur door overname van securitybedrijf van dubieus allooi

Een van de gevolgen is dat het handelsvolume van de beurs als gevolg van de commotie wel degelijk terugliep. Marktvorder Dior kwam met cijfers en concludeerde dat het volumne in bitcoin onder de 1 miljard dollar was geraakt.

Bron: The Block Crypto

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!