btc koers prijs bitcoin
Data en Analyse » Technische analyse » Crypto update: Bitcoin breekt 4.000 dollargrens, altcoins in het groen

Crypto update: Bitcoin breekt 4.000 dollargrens, altcoins in het groen

Crypto update 10.45 uur – Bitcoin is afgelopen nacht door de 4.000 dollargrens heen gebroken. De huidige koers ligt volgens marktindex OnchainFX er net onder: 3.994 dollar. Feit is dat diverse altcoins flink in het groen staan. Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum. Vraag is: is dit een tijdelijk opleving of zetten de koersen een tijdje door?  Stefan den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase is voorzichtig: “Pas zodra bitcoin support heeft gevonden bij 4.200 dollar, is dat voor mij een koopsignaal.”

Bitcoin breekt 4.000 dollargrens

De 4.000 dollargrens werd de afgelopen weken ervaren als een soort magische grens waar bitcoin meer niet doorheen wilde breken. Dat is nu wel gebeurd. Maar: is het herstel robuust of slechts tijdelijk?

btc koers prijs bitcoin

Stefan den Tuinder laat de onderstaande chart zien en zegt:

Bitcoin heeft momenteel de weerstand rond 4.000 dollar gebroken. We vinden nu een steun bij dit niveau en de verwachting is dat we vanaf hier wellicht een stijging kunnen maken naar 4.100 dollar. Persoonlijk neem ik rond 4.100 dollar een shortpositie in, met een stoploss rond 4.200 dollar. Als we support vinden op 4.200 dollar, zou dat voor mij dus een koopsignaal zijn

bitcoin btc koers

  bitcoin meester  

Stijgers afgelopen 24 uur: Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin

We gaan uit van de marktindex OnchainFX van Messari, die meer geaggregeerde marktdata verzamelt dan bijvoorbeeld een Coinmarktcap. Het sentiment is omgeslagen naar zeer positief. Er zijn dan ook nu de nodige stijgers te zien:

  • Bitcoin Cash +18%
  • Ethereum +6,6%
  • Litecoin +8,3%
  • Holochain +15%
  • Dent +12%
  • Gnosis +12%
  • Kin +12%
  • Dentacoin +11%
  • Bytecoin +9%

Opvallende dalers zijn de Gulden (-4,2%) en de Theta Token (-3,6%).

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur?

Tom Lee (Fundstrat): “Prijs bitcoin verdubbelt in 2019”

Tom Lee van onderzoeksbureau Fundstrat, wiens voorspellingen we met een korreltje zout moeten nemen, doet eer een opmerkelijke uitspraak. De analist ziet de prijs nog verdubbelen in 2019, vertelt hij aan nieuwszender CNBC. Bekijk het interview met Lee hieronder terug:

Cryptonieuws

Bekijk de update van Prem!

crypto kopen 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Edward Snowden ziet Bitcoin als uitkomst in strijd tegen Amerikaanse overheid

Arnold Hubach

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder