blockchaintechnologie donaties Gulden NLG blockchain GeenStijl
cryptomunten » GeenStijl voert Gulden (NLG) in als betaalmiddel, koers stijgt 15%

GeenStijl voert Gulden (NLG) in als betaalmiddel, koers stijgt 15%

Persbericht – Nu de hype rond Bitcoin is weggezakt vindt GeenStijl het tijd om in te stappen in de blockchaintechnologie. Vanaf deze week kun je op de donatiepagina van GeenStijl betalen met Gulden, een cryptomunt van eigen bodem. De Gulden (NLG) is in 2014 door Rijk Plasman opgericht met het doel om blockchaintechnologie toegankelijk en laagdrempeliger te maken.

Lees meer: Bitcoin koers vrijwel onveranderd, “permabull” Mike Novogratz is “bullish”

  bitcoin meester  

GeenStijl en blockchaintechnologie

Vanuit GeenStijl doen we dit niet alleen om de heerlijke kop ‘GS voert Gulden terug in’ te kunnen gebruiken, wij willen graag bijdragen aan de bekendheid en het bereikbaar(der) maken van blockchaintechnologie.

Enerzijds omdat het bloedspannende nieuwe technologie is die onder de juiste omstandigheden een bloeiende toekomst tegemoet gaat.

“Nepnieuws”

Anderzijds omdat we op de drempel van een nieuw Internet staan: waar overheden, techgiganten en traditionele media met wetgeving, censuur en hysterie over “nepnieuws” het vrije internet steeds vaker vijandig verklaren. Decentralisatie en vernieuwing van digitale communicatie-structuren zijn in onze ogen een steeds actueler en dringender thema.

Lees meer – Column John van Meer: wat hebben een bankrun, de gele hesjes en de bitcoin met elkaar gemeen? 

Op beide websites is een donatieknop te vinden, waarmee met Gulden (NLG) gedoneerd kan worden. Volgens beide partijen een begin van een langdurige samenwerking.

Update 14.30 uur: koers NLG stijgt 15%

De koers van Gulden (NLG) is naar aanleiding van het nieuws met ruim 15% toegenomen deze dinsdagmiddag. Is er dan sprake van een GeenStijl-effect?

Gulden koersBron/foto: persbericht Geenstijl

Méér cryptonieuws

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Prijsvraag: Win vier keer €25 om bitcoin, ether of gulden te kopen

Robin Heester

Dit zijn de 20 winnaars van de Odyssey Hackathon in Groningen

Wessel Simons

Voetbalplaatjes van Real Madrid zijn voortaan via de blockchain te verhandelen

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.