blockchaintechnologie donaties Gulden NLG blockchain GeenStijl
cryptomunten » GeenStijl voert Gulden (NLG) in als betaalmiddel, koers stijgt 15%

GeenStijl voert Gulden (NLG) in als betaalmiddel, koers stijgt 15%

bitcoin kopen

Persbericht – Nu de hype rond Bitcoin is weggezakt vindt GeenStijl het tijd om in te stappen in de blockchaintechnologie. Vanaf deze week kun je op de donatiepagina van GeenStijl betalen met Gulden, een cryptomunt van eigen bodem. De Gulden (NLG) is in 2014 door Rijk Plasman opgericht met het doel om blockchaintechnologie toegankelijk en laagdrempeliger te maken.

Lees meer: Bitcoin koers vrijwel onveranderd, “permabull” Mike Novogratz is “bullish”

  bitcoin meester  

GeenStijl en blockchaintechnologie

Vanuit GeenStijl doen we dit niet alleen om de heerlijke kop ‘GS voert Gulden terug in’ te kunnen gebruiken, wij willen graag bijdragen aan de bekendheid en het bereikbaar(der) maken van blockchaintechnologie.

Enerzijds omdat het bloedspannende nieuwe technologie is die onder de juiste omstandigheden een bloeiende toekomst tegemoet gaat.

blockport

“Nepnieuws”

Anderzijds omdat we op de drempel van een nieuw Internet staan: waar overheden, techgiganten en traditionele media met wetgeving, censuur en hysterie over “nepnieuws” het vrije internet steeds vaker vijandig verklaren. Decentralisatie en vernieuwing van digitale communicatie-structuren zijn in onze ogen een steeds actueler en dringender thema.

Lees meer – Column John van Meer: wat hebben een bankrun, de gele hesjes en de bitcoin met elkaar gemeen? 

Op beide websites is een donatieknop te vinden, waarmee met Gulden (NLG) gedoneerd kan worden. Volgens beide partijen een begin van een langdurige samenwerking.

Update 14.30 uur: koers NLG stijgt 15%

De koers van Gulden (NLG) is naar aanleiding van het nieuws met ruim 15% toegenomen deze dinsdagmiddag. Is er dan sprake van een GeenStijl-effect?

Gulden koersBron/foto: persbericht Geenstijl

Méér cryptonieuws

crypto kopen 

Mis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.