ceo binance CZ bitcoin sv bsv
Nieuwsberichten » Nieuws » Binance wil witwassers sneller pakken: samenwerking met blockchain analytici CipherTrace

Binance wil witwassers sneller pakken: samenwerking met blockchain analytici CipherTrace

bitcoin kopen

Binance, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, gaat samenwerken met de blockchain analisten van CipherTrace om witwassen tegen te gaan. Dat laat de exchange weten in een blogpost. De ‘Anti-Money Laundering’ (AML) regels zijn voor een beurs erg belangrijk.

  bitcoin meester  

Anti-Money Laundering (AML)

De samenwerking is dus bedoeld om beter aan de (internationale) regels te voldoen omtrent het witwassen van geld. CipherTrace helpt verschillende regelmakers en financiële instituties om zich een weg te banen in de wondere wereld van blockchain.

Bij deze klanten hoort de cryptobeurs vanaf nu dus ook. De CEO van CipherTrace, Dave Jevans, is erg enthousiast over de samenwerking. In het persbericht noemt hij de exchange leidend op het gebied van het tegengaan van witwassen.

Als één van de meest vertrouwde cryptobeurzen ter wereld is Binance een leider op het gebied van AML. Zij leiden de weg op het gebied van ‘compliance programs’.

CZ, ceo van Binance

Met deze samenwerking hoopt Binance te voorkomen dat er criminelen zijn die hun platform gebruiken om hun gestolen bitcoins te verkopen. Want ondanks het open karakter van de meeste blockchains is het soms nog knap lastig om uit te vogelen welke cryptomunten niet helemaal eerlijk zijn vergaard.

blockport

Binance gaat door

Wegens de soepelere regels in Malta zijn ze kort na de oprichting van het bedrijf verhuisd naar het zonnige eiland in de Middellandse Zee. Naast zich enigszins aan de (lokale) regels proberen te houden is de exchange ook druk bezig met andere zaken.

Zo zouden ze een cryptobeurs in Singapore willen openen, wordt er geld geschonken aan verschillende goede doelen en de mensen achter Binance zijn ook druk bezig met het organiseren van crowdfundingacties op hun eigen Binance Launchpad. Dat laatste is een soort vervanging van de ‘oude’ ICO’s.

crypto kopen 

 

 

 

Mis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.