ceo binance CZ bitcoin sv bsv

Bitcoin SV (BSV) daalt ruim 8%: Volgen andere cryptobeurzen Binance?

Vanmiddag heeft cryptobeurs Binance bekend gemaakt om Bitcoin Satoshi’s Vision (formeel BCHSV, bekend als BSV, redactie) van de beurs te halen. De koers van BSV is hierop met 8,5% gedaald de afgelopen 24 uur. Besluiten meer exchanges het voorbeeld van Binance te volgen? Of zien zij hierin juist een marktkans? En op welke beurzen kunnen beleggers die nog wél in BSV willen handelen? Uit een quick scan blijkt dat Binance goed is voor ca. 12% van het totale handelsvolume van Bitcoin SV.

Bitcoin Satoshi’s Vision

Bitcoin SV zoals we dat nu kennen is pas vijf maanden oud. Het is ontstaan uit een splitsing in Bitcoin Cash, wat op zijn beurt een splitsing van het bitcoin netwerk was. Craig Wright en zijn kompaan Calvin Ayre geloven dat Bitcoin SV de ‘echte bitcoin’ is zoals Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker dat bedoeld heeft.

Coingeek, in handen van Ayre, heeft ook meer dan 50% van alle mining power in handen binnen het netwerk.
Na de hashwar (een continue ‘race’ om de meeste hashrate van een chain, redactie) gaf Bitcoin SV op en mocht Bitcoin ABC de naam Bitcoin Cash en de ticker BCH claimen.

Lees meer – Bitcoin Cash-oorlog update: Bitcoin ABC implementeert controversiële reorg protection, Bitcoin SV hashrate neemt toe 

bitcoin meester

Twitterfittie en #WeAreAllHodlonaut

Afgelopen week dreigde ceo Changpeng Zhao om de cryptomunt van de beurs te halen. Het was een reactie op een Twitterfittie tussen Bitcoin SV-voorman Craig Wright en een anonieme twitteraar Hodlonaut.

Hodlonaut beschuldigde Wright ervan ten onrechte te claimen dat hij Satoshi Nakamoto is. Wright klaagde de twitteraar hierop aan. Verschillende prominente twitteraccounts kwamen op voor ‘onze’ space kat, waaronder dus ook “CZ”.

Koers Bitcoin SV

Hoe staat de koers van BSV er op moment van schrijven voor? De koers op moment van schrijven is $6.400, en is 8,5% gedaald de afgelopen 24 uur. De marktwaarde van de cryptomunt is nu 1,14 miljard dollar.

Marktwaarde $1.14B
Marktwaarde 2050 (prognose) $1.34B
Handelsvolume 24 uur $0.15B
Prijsverandering BSV -8.53%
Voorraad tokens in circulatie 17,727,836.00
Voorraad tokens in 2050 (prognose) 20,983,434.28
% tokens in circulatie in 2050 (prognose) 84.48%
All Time High (12/21/2018) $127.99
% daling sinds ATH -49.97%

Historisch rendement

1 week -23.36%
3 maanden -17.68%

Binance en Bitcoin SV, is er een alternatief?

Op welke beurzen wordt het grootste ‘volume’ van Bitcoin SV gehandeld? Onderzoek van Bitwise liet zien dat een groot deel van het volume op de beurzen ‘nep’ is. Bij diverse beurzen is er sprake van washtrading, het snel kopen en verkopen van de cryptomunt.

In totaal zijn er vijf paren op Binance.

  1. BCHSV/USDT: 6,34% van het totale handelsvolume, goed voor 11 miljard aan handelsvolume.
  2. BCHSV/BTC: 4,6% van het totale handelsvolume, goed voor 8 miljard aan handelsvolume

De overige 3 handelsparen zijn veel kleiner en gekoppeld aan stablecoins:

  • BCHSV/TUSD: ook wel bekend als de Trust Token
  • BCHSV/USDC: ook wel bekend als de USD Coin, een gezamenlijk product van Coinbase en Circle
  • BCHSV/PAX: ook wel bekend als de Paxos Standard Token.

Beleggers in Bitcoin SV hebben nog genoeg alternatieven om via Tether en BTC in Bitcoin SV te handelen of hun positie te vergroten. Zo kun je (voorlopig) nog terecht bij cryptobeurzen als BitForex, OKEx, Huobi en HitBTC.

De cryptobeurs Kraken heeft inmiddels een poll online gezet op Twitter.

Bronnen: OnchainFX / Binance

bitcoin kopen

Mis niks meer!
Invalid email address