Quarkchain QKC Coin review altcoin

Coin review Quarkchain (QKC): wat doet de prijs na de mainnet lancering?

Bitocin Magazine NL start in samenwerking met Altcoinbase een nieuwe serie artikelen over altcoins. De Coin Review-serie trapt af met Quarkchain (QKC), een zeer succesvolle ICO die eind april haar uitgestelde mainnet lanceert. Wat gaat dit met de prijs van QKC doen?

Bekijk hier ons interview met Quarkchain op ons Youtube-kanaal!

Quarkchain (QKC) technologie

QuarkChain (QKC) is een supersnel blockchain-platform: doel is om het meest efficiënte systeem voor peer-to-peer transacties te zijn. De QKC is een ERC20-token gebouwd op het Ethereum-netwerk. Voor de startup uit Silicon Valley staan een aantal ‘milestones’ op het programma.

  • De lancering van het QuarkChain-mainnet is gepland op 30 april
  • Het doel is een verwerkingscapaciteit van ten minste 100.000 transacties per seconde (tps) te bereiken. Op termijn moet het één miljoen transacties per seconde (tps) zijn
  • Het testnet van QuarkChain kan aantoonbaar circa 14.000 transacties per seconde te verwerken
  • Quarkchain wil daarnaast een tweede-laagoplossing naast het mainnet lanceren, inclusief sharding-technologie
  • Er is een partnerschap aangegaan met ArcBlock, om het ontwikkelaars laagdrempeliger te maken om op het platform te gaan bouwen.

ICO en koersontwikkeling

Quarkchain was één van de snelst uitverkopende ICO’s. Het team koos ervoor om 80% van de beschikbare tokens in de privéverkoop te doen. Slechts 20% van de tokens zijn in het openbaar verkocht voor $20 miljoen in totaal. Een aantal koersontwikkelingen van QKC na de ICO:

  • Na notering op de beurzen, schoot de koers van QKC omhoog. De crowdsale prijs was $ 0,0183. In slechts korte tijd steeg de koers met maar liefst 1.800%. Een indrukwekkende score in de bearmarkt in 2018.
  • Vervolgens is QKC, net zoals een groot deel van de markt, in een dalende trend vervallen. Er was slechts één significante opleving tussen september en oktober 2018.
  • De huidige prijs ($0.0464) is nog steeds hoger dan de ICO prijs van de crowdsale
  • Lockperiode van de twee jaar de tokens om een “pump & dump” te voorkomen. Gaandeweg wordt in 2019 deze tokenvoorraad ontgrendeld

Kerncijfers QKC

Hoe zien de kerncijfers van Quarkchain er begin april 2019 uit? (bron: Messari.io)

quarkchain QKC

De koersscores van QKC afgelopen perioden sinds beursnotering:

1 week -0.88%
1 maand +32.79%
3 maanden +20.31%
6 maanden -22.23%

Wat zeggen analisten over de koers?

Hoe kijken analisten tegen de koers van QKC aan op de korte en lange termijn?

Volgens Coinpredictor gaat QKC op de korte termijn dalen, maar ze voorzien wel kleine winsten medio 2019. Door het “enorme groeipotentieel van de technologie” heeft dat een positieve weerslag op de koers.

WalletInvestor voorziet een minder jaar voor QuarkChain een minder jaar voor QuarkChain. De analisten verwachteb dat QKC het volgende jaar met bijna 70% zal dalen, met als gevolg een daling van $ 0,01.

Handelshuis Coinswitch is daarentegen weer extreem optimistisch: een koers van $0.208 is in 2019 mogelijk en binnen vijf jaar is een koers van bijna $0.4 (995% groei!) mogelijk.

Technische analyse

Wat zegt analist Stef den Tuinder van Altcoinbase over de koers op de korte termijn?

Quarkchain (QKC) heeft eind april een mainnet release. Deze is eind maart uitgesteld. Dit heeft geleid tot een korte prijsdaling. Momenteel is QKC al aan het stijgen. Een stijging van 35% op de lange termijn is goed mogelijk.

Stef van Altcoinbase

Interview met Quarkchain

We spraken Anthurine Xiang, Chief Marketing Officer en medeoprichter van Quarkchain in november 2018 tijdens hun meetup in Amsterdam.

bitcoin kopen

Meer cryptonieuws

Mis niks meer!

Invalid email address