“Coinbase heeft omzet van $520 miljoen gedraaid”

Coinbase heeft in 2018 een omzet van $520 miljoen gedraaid. Dat nieuws brengt Reuters op basis van eigen onderzoek. Het persbureau baseert zich hierbij op het omzetcijfer van Coinbase in het Verenigd Koninkrijk. Daar nam de omzet met 20% toe naar $173 miljoen, ongerekend €153 miljoen.

Coinbase omzet

Zeeshan Feroz, de ceo van de Britse tak meldt aan Reuters dat zijn markt goed is voor bijna éénderde van de totale omzet. Hierop is de rekensom snel gemaakt. De netto winst van Coinbase UK bedroeg $7,4 miljoen, omgerekend €6,6 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase wordt met ruim 20 miljoen klanten wereldwijd gezien als één van de unicorns van de crypto industrie.

Crypto en durfkapitaal

Volgens Reuters is er in 2019 tot nu toe $850 miljoen aan durfkapitaal in de crypto industrie gestoken. In 2018, toen de bitcoin prijs 80% daalde, staken investeerders juist een recordbedrag in cryptobedrijven: $2,4 miljard in totaal verspreid over 117 investeringen.

Het gemiddelde investeringsbedrag was $8 miljoen. Dat is dit jaar gezakt naar gemiddeld $6,5 miljoen. Enkele hoogtepunten van dit jaar:

Bronnen: Reuters / Coindesk

Lees meer over:
Coinbasecryptobeurs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.