Coinbase omzet cryptobeurs staat in lijstje met 'Top bedrijven van 2019' van LinkedIn
Nieuwsberichten » “Coinbase heeft omzet van $520 miljoen gedraaid”

“Coinbase heeft omzet van $520 miljoen gedraaid”

Coinbase heeft in 2018 een omzet van $520 miljoen gedraaid. Dat nieuws brengt Reuters op basis van eigen onderzoek. Het persbureau baseert zich hierbij op het omzetcijfer van Coinbase in het Verenigd Koninkrijk. Daar nam de omzet met 20% toe naar $173 miljoen, ongerekend €153 miljoen.

  bitcoin meester  

Coinbase omzet

Zeeshan Feroz, de ceo van de Britse tak meldt aan Reuters dat zijn markt goed is voor bijna éénderde van de totale omzet. Hierop is de rekensom snel gemaakt. De netto winst van Coinbase UK bedroeg $7,4 miljoen, omgerekend €6,6 miljoen.

Coinbase wordt met ruim 20 miljoen klanten wereldwijd gezien als één van de unicorns van de crypto industrie.

Crypto en durfkapitaal

Volgens Reuters is er in 2019 tot nu toe $850 miljoen aan durfkapitaal in de crypto industrie gestoken. In 2018, toen de bitcoin prijs 80% daalde, staken investeerders juist een recordbedrag in cryptobedrijven: $2,4 miljard in totaal verspreid over 117 investeringen.

Het gemiddelde investeringsbedrag was $8 miljoen. Dat is dit jaar gezakt naar gemiddeld $6,5 miljoen. Enkele hoogtepunten van dit jaar:

  • Een consortium met o.a. investeringsfonds M12 van Microsoft en de Boston Consulting Group staken $182,5 miljoen in Bakkt, een platform voor digitale assets zoals cryptovaluta en security tokens.
  • De London Stock Exchange Group leidde een financiering van $20 miljoen dollar in Nivaura, een platform voor digitale effecten.

Bronnen: Reuters / Coindesk

crypto kopen 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) én overheidsobligaties in één indexfonds, NYSE ARCA dient aanvraag in

Wessel Simons

Gerommel bij cryptobeurs Cobinhood, koers cryptomunt COB daalt 50%

Wessel Simons

Cryptobeurs Kraken wil ruim €9 miljoen met aandelenuitgifte ophalen

Wessel Simons
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.