Coinbase omzet cryptobeurs staat in lijstje met 'Top bedrijven van 2019' van LinkedIn
Nieuwsberichten » “Coinbase heeft omzet van $520 miljoen gedraaid”

“Coinbase heeft omzet van $520 miljoen gedraaid”

Coinbase heeft in 2018 een omzet van $520 miljoen gedraaid. Dat nieuws brengt Reuters op basis van eigen onderzoek. Het persbureau baseert zich hierbij op het omzetcijfer van Coinbase in het Verenigd Koninkrijk. Daar nam de omzet met 20% toe naar $173 miljoen, ongerekend €153 miljoen.

Coinbase omzet

Zeeshan Feroz, de ceo van de Britse tak meldt aan Reuters dat zijn markt goed is voor bijna éénderde van de totale omzet. Hierop is de rekensom snel gemaakt. De netto winst van Coinbase UK bedroeg $7,4 miljoen, omgerekend €6,6 miljoen.

Coinbase wordt met ruim 20 miljoen klanten wereldwijd gezien als één van de unicorns van de crypto industrie.

  bitcoin meester  

Crypto en durfkapitaal

Volgens Reuters is er in 2019 tot nu toe $850 miljoen aan durfkapitaal in de crypto industrie gestoken. In 2018, toen de bitcoin prijs 80% daalde, staken investeerders juist een recordbedrag in cryptobedrijven: $2,4 miljard in totaal verspreid over 117 investeringen.

Het gemiddelde investeringsbedrag was $8 miljoen. Dat is dit jaar gezakt naar gemiddeld $6,5 miljoen. Enkele hoogtepunten van dit jaar:

  • Een consortium met o.a. investeringsfonds M12 van Microsoft en de Boston Consulting Group staken $182,5 miljoen in Bakkt, een platform voor digitale assets zoals cryptovaluta en security tokens.
  • De London Stock Exchange Group leidde een financiering van $20 miljoen dollar in Nivaura, een platform voor digitale effecten.

Bronnen: Reuters / Coindesk

crypto kopen 

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin.com wil als cryptobeurs concurreren met Coinbase en Binance

Wessel Simons

Brexit heeft mogelijk gevolgen voor bitcoin beurzen als Coinbase

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder