Bitcoin (BTC) koers door $5.300 grens (+3,4%), altcoins stijf in het groen

Crypto update - De koers van bitcoin (BTC) is dinsdagnacht door de $5.300 grens gebroken. De eerste veertig altcoins van de cryptomarkt staan stijf in het groen. Uitschieters zijn Ravencoin (RVN, +18%), Bitcoin Cash (BCH, +12%), Tezos (XTZ, +8%) en Stellar (XLM, +7%). Wat voorspellen analisten over de bitcoin (BTC) koers? De populaire analist Dave the Wave is “bullish” op de lange termijn, en analist Crypto Birb is "bearish" op de korte termijn.

Lees ook - Volgens deze bitcoin bull is de cryptowinter voorbij, 2020 het jaar voor BTC

Bitcoin (BTC) update

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) koers door $5.300 grens (+3,4%), altcoins stijf in het groen

Bron: Coincap.io

De koers op moment van schrijven is $5.315 (+3,4%) volgens de marktindex van OnchainFX. Met $14,1 miljard aan gerapporteerd 24-uursvolume is er sprake van een bovengemiddeld handelsvolume.

De weekscore staat met -3% nog op negatief, maar de maandscore staat op +29%.

1 week -3.04%
1 maand +28.87%
3 maanden +55.34%
1 jaar -41.04%
5 jaar +1134.55%

Bitcoin koers lange termijn cyclus

Dave the Wave is een populaire trader die zich gespecialiseerd op de lange termijn cycli van bitcoin. Hij beargumenteert - in een tweetstorm - dat de technische indicatoren er op de lange termijn goed uitzien voor BTC.

Hij wijst op een "bounce" van BTC op de 50-month moving average (50MA). De laatste keer dat het gebeurde, stagneerde de koers enkele maanden om daarna een nieuw koersrecord te vestigen. Ook handelt BTC nog steeds boven de parabolische trendlijn.

— dave the wave (@davthewave) 29 april 2019

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het aantal transacties en outputs (adressen) op het bitcoin netwerk in april sterk toenam. Op het hoogste punt sinds de all-time high medio december 2017 (BTC: $20.089).

Volgens sommige marktvolgers is meer activiteit op de blockchain van BTC een voorspeller van (een hogere) koers.

Bitcoin op wekelijkse grafiek

Volgens Crypto Birb is het oppassen. De analist ziet een aantal bearish patronen ("spinning tops") in de wekelijkse grafiek van bitcoin (BTC): een "waarschuwing voor de bulls" omdat noch de kopers noch de verkopers dominant zijn.

Ook refereert hij aan de Money Flow Index, een technische oscillator die op basis van handelsvolume en prijsactie een indicatie geeft of een asset "overbought" of "oversold" is. Die indicator staat op hoog, zelfs op het hoogste punt sinds december 2017, voordat de bearmarkt startte.

Crypto Birb verwacht dat de koers daalt richting $4.600 (200MA), ruim $700 lager dan de huidige koers.

Altcoins

De meeste altcoins doen goede zaken de afgelopen 24 uur. De eerste 40 cryptomunten in de index van OnchainFX staan in het groen.

Nieuwsoverzicht dinsdag 30 april

Bekijk het nieuwsoverzicht van dinsdag 30 april op het Youtube-kanaal van Bitcoin Magazine NL!

Bronnen: OnchainFX /

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...